Sommaren närmar sig med stormsteg. Det är nu bara 51 dagar kvar till Hallifornia börjar och 53 dagar till Grand Finale. Det kommer att vara många olika aktiviteter under dagarna, alltifrån den mer stillsamma yogan till adrenalinfylld wakeboard. Vi kommer att presentera alla aktiviteter och programpunkter här på hemsidan inom kort och det kommer att vara en hel del. I det här inlägget tänkte vi berätta lite om de olika evenemangsområdena.

Hallifornia genomförs på och omkring Varbergs Fästning. I Vallgraven utanför murarna har vi wakeboard-banan precis som tidigare. Nytt för i år är att det kommer att ligga en liten servering vid starten. Man kommer därmed alltså att kunna sätta sig på kanten till Vallgraven och ta någonting att äta eller dricka i kvällssolen. Förra året fick vi hjälp av Hamn- och gatuförvaltningen att fixa en plan gräsyta i anslutning till den nybyggda lekplatsen. Det är en given plats för Skimboardparken även i år. I samma dunge som förra året kan du testa balansen på en slack-line.

Idag har vi möte med en gatuingenjör och Skanska för att diskutera beläggningen (asfalten) i Beatas Lid-backen. Just nu pågår ett underhållsarbete och vi hoppas verkligen att det ska gå att lösa slide-vänlig asfalt dit till Hallifornia. Med tanke på hur bra longboard jam:et blev förra året gör vi vårt yttersta för att få till en bra lösning. (Vi kommer hålla er uppdaterade på vår facebooksida).

I Societetsparken kommer det att vara musik från scenen varje dag. Man skulle kunna kalla det Parkmusik à la Hallifornia och det är inget inträde. Det är Region Halland och Kultur & Fritid som bjuder på detta. Vilka artister som kommer att uppträda presenterar vi så småningom. I Societetsparken kommer det att gå att hoppa på trampoliner och kolla på uppvisningar när killarna från Air Motion trotsar gravitationen. I Societetsparken kommer även de olika yogapassen att hållas.

På Barnens badstrand tar surfaktörerna plats och det kommer att finnas många paddelbrädor för den som vill ge sig ut på en tur runt Kallbadhuset.

Badhusplatsen vid Kallbadhuset förvandlas till en multipark under Hallifornia. Det har varit mycket snack om multipark i Varberg på sista tiden och vi tycker att det var dags att visa upp hur trevlig en sådan kan vara. Vill man inte åka någonting själv så kan man slå sig ner på den tillfälliga serveringen som kommer att ligga bakom Hamnkontoret. Förutom vanlig skateboard så har vi ett old school-gäng som kommer att visa lite freestyletrick på longboard. Parkour och Free Running är andra givna inslag.

Norra Fästningshörnan kommer, som vi redan skrivit om, att bli centrum för streetdance, graffiti, konstnärer och lite andra inslag.

Borggården på Varbergs Fästning är platsen för Hallifornia Grand Finale på lördagskvällen den 19 juli. Du köper din biljett här. Det gäller att vara där till 19.00 då portarna öppnar om man inte vill missa de olika performanceartisterna, dansarna, prisutdelningarna och showerna. Hit ska man komma på tom mage då vi kommer att erbjuda ett stort utbud av olika rätter. Det kommer att finnas tre olika barer inne på Borggården. En av dem kommer att vara riktigt stor, stå i mitten och ha flera dansande och showande bartendrar bakom disken. Längst in på Borggården så bygger vi upp ett torn för DJ:sn och på andra sidan blir det ett loungeområde för den som vill vila sig en stund. Den som vill njuta av den sista kvällssolen kan göra det på vår gräddhylla med utsikt över hela Borggården. Det blir några olika etager och nivåer också för den som gillar att komma upp lite grann.

Även om vi inte har fått med allt som kommer att hända i det här inlägget så är det här i alla fall den översiktliga bilden av de olika evenemangsområdena. Många av våra partner kommer du att kunna träffa vid och mellan de olika områdena. Det hör hela tiden av sig nya personer och aktörer som vill vara med. Och det är ju jättekul! Speciellt roligt är det när vi får samtal från exempelvis vindsurfare och paraglide-flygare som vill göra uppvisningar om vädret tillåter.

För dig som köper vårt supporterband så får du fri tillgång till alla aktiviteter dagtid och erbjudanden från våra partner. Du köper ditt supporterband här. Om det är atmosfären, tävlingarna eller uppvisningarna mer än aktiviteterna som lockar så får du gärna köpa ett supporterband också. Vi sätter inte upp några staket och har inga kontroller då vi tror att du som besökare vill visa oss ditt stöd ändå.