Är du nyfiken på Hallifornias stora avslutningsfest Grand Finale inne på Borggården på Varbergs fästning? Early bird-biljetterna har funnits till försäljning ett tag och det har varit en del hemlighetsmakeri kring vad kvällen kommer att erbjuda. När de ordinarie biljetterna släpps så avslöjas vilka artister som kommer att spela men för att stilla er nyfikenhet så ställde vi några frågor till Magnus Ohlsson Paglert som är produktionsledare för Grand Finale.

(Biljetter till Hallifornia: Grand Finale hittar ni här eller på tickster.se)

Tja Magnus. Vad händer?

– Hej! Jag har precis kommit hem från en weekend i Helsingborg. Det behövdes, säger Magnus och blinkar med ena ögat. Det har varit full fart denna veckan med att sätta schemat till avslutningsfesten. Man måste tänka till ordentligt så att artisterna blir nöjda men framförallt för att besökarna ska få den ultimata upplevelsen.

Förra året var du med som DJ. Det här är ditt första år som officiell Hallimaniac. Hur känns det hittills? Lever det upp till förväntningarna?

– I år är det givetvis annorlunda, i år är jag med i uppbyggnaden av festivalen. Jag stortrivs! Det är ett härligt gäng bakom. Många olika ambitiösa hjärnor som sammansvettsas, förklarar Magnus. I år är jag bland annat produktionsledare för Hallifornia Grand Finale. Det är ett riktigt roligt projekt att arbeta med. Vi försöker skapa något nytt, något som tidigare inte skådats på svensk mark. Och nu när det inte är så lång tid kvar så lägger vi i den sjätte växeln. Jag är väldigt förvantansfull. Det är nu vi kommer få se Hallifornia 2014 ta form på riktigt.

Vad kommer du bidra med till årets Hallifornia?

– Kunskap inom musik och upplevelse, svarar Magnus säkert. Jag har rest mycket, festat mycket och upplevt mycket. Jag har färdats runt jorden och besökt de bästa uteställena. Några av mina bästa kvällar har varit på open air-klubbar. Det är en sådan open air-miljö vi kommer skapa under Hallifornia Grand Finale. 

Hur ser du på Hallifornia? Vad betyder Hallifornia för Varberg?

– Vår turism och lokalbefolkning lever och andas surf- och actionsporter, Att inte utnyttja detta vore dumt. Vi vill med hjälp av Hallifornia utveckla de olika sporterna och få fler att öppna ögonen för dem. Genom att erbjuda alla chansen att få prova på aktiviteterna och låta alla talanger få visa upp sig skapar man en positiv vibe som är väldigt vacker i Varberg. Vi erbjuder besökare från när och fjärran en samlingspunkt där de kan mötas och dela erfarenheter med varandra. Hit kommer inte bara extremsportsfantasterna. Vi har besökare från alla kategorier. Vi samlar Varbergs befolkning och turister på en och samma plats under tre dagar för att fira och avnjuta sommaren tillsammans. Det är jäkligt coolt, säger Magnus glatt.

– Dessutom förenar vi näringslivet i Varberg, tillägger han. Vi arbetar med en hel del partner, både privata och offentliga. Och framförallt så har vi en ganska stor organisation bakom oss på ca fyrtio grymma människor varav de flesta arbetar ideellt. Det säger väl en hel del? Folk vill arbeta med Hallifornia för att Hallifornia är Varberg, Varberg är Hallifornia.

Du är produktionsledare för Hallifornia Grand Finale. Vad är Grand Finale?

– Hallifornia Grand Finale är vår nya satsning. Till skillnad från förra året kommer vi inte satsa på konsertspelningar under avslutningskvällen. Konsertspelningarna kommer ta plats under dagarna istället då vi bjuder in till Parkmusik á la Hallifornia i Societétsparken tillsammans med Kultur och Fritid och Region Halland. Dessutom spelar Winnerbäck på fredagen på Södra Fästningshörnan! Istället väljer vi att lägga mest krut på lördagen då vi bjuder vi in till en mäktig avslutningsfest inne på Varbergs fästning. Högst upp på Borggården kommer vi med hjälp av performanceartister, showande bartenders, eld, ljus och sju olika DJs få hela Varberg att gunga. I år vill vi förmedla en annan känsla än den som förmedlades genom förra årets line-up. Vi har därför lagt mycket tid och energi på att hitta ett festkoncept som lyfter hela Hallifornia till en ny nivå. Det är miljö och känsla som gäller. Min vision handlar om att det börjar med ett riktigt gott häng som sedan eskalerar till en riktigt monsterfest. Det kommer bli en hel del shower som man inte vill missa och eventuellt även en hemlig gäst, säger han och blinkar med ögat igen.

– Vi samarbetar med min favoritrestaurang som levererar grym kvalitetsmat men jag inte vet om jag får avslöja vilka de är riktigt än, fortsätter han. De kommer i alla fall att stå för serveringen både på Borggården och på evenemangsområdet under dagarna. Det är många andra som är involverade också och det är riktigt roligt att få göra en så här cool grej tillsammans med ett gäng goa människor. Tillsammans är vi väldigt noggranna med alla detaljer. Att bara välja rätt typ av dricka är en resa. Jag menar hur länge kan man inte fundera över vilken dryck som är godast, mest törstsläckande och kan förknippas med Hallifornia och sommaren på bästa sätt. Men jag vill också understrycka att det är ett hårt jobb att plocka russinen ur kakan. Bara det bästa får plats på Hallifornia Grand Finale.

Vilken känsla kan man förvänta sig som besökare under Grand Finale?

– Grand Finale kommer bli den kväll då sommaren kulminerar. Det kommer bli en känsloresa i tre olika etapper. Genom miljö, atmosfär och musik kommer vi skapa en rytmisk utomhusfest som kommer hamna i historieböckerna. Det handlar inte om DJn och/eller artisten. Det handlar om gästen, förklarar Magnus. Vi vill skapa en avslutningsshow som stimulerar såväl ögonen som öronen och smaklökarna men framför allt höfterna och hjärtat.

Ok, du kan inte avslöja artisterna säger du men du kan väl i alla fall berätta vad det är för typ av musik ?

– Temat kommer vara rytm. Artisterna är noga utvalda. Det är inte vilka låtar de producerat som spelar roll, det är känslan de klarar av att förmedla som vi har gått på. Det blir en hel del internationell musik som kommer att framföras i en av de coolaste arenorna i världen. Då vi fortfarande säljer early birld-biljetter kan jag inte gå ut med några namn men det vi kommer få höra är reggaeton, moombahton, dancehall och house. Vi har även en hemlig gäst på gång som vi hoppas kan komma och i så fall blir det ännu mer galenskap.

Om man börjat få blåsor under fötterna för att man dansat för mycket på kullersten under Grand Finale och vill vila lite, vart tar man vägen då?

– En del av Borggården kommer att vara ett hang-out område för den som behöver vila. Med tanke på att menyn kommer att innehålla en massa fräscha, somriga och festivalanpassade maträtter så kan man så klart ta med sig en matbit och en drink eller öl och slå sig ner där. Det kommer att finnas lite sittplatser här och där och runt barerna en massa ståbord också så klart.

Vi har pratat om showerna under Grand Finale ett par gånger. Kan du berätta mer? (utan att avslöja för mycket)

– Ok, låt mig säga så här: med internationell prägel, från de största festivalerna inom elektronisk dansmusik, kombinerat med surfkulturen och Varbergs historia kommer vi få uppleva extraordinära dansuppvisningar, eldsprutare, magiker, akrobatik och showande bartenders. Dessutom kommer vi bjuda på ljus och pyroshower! Mer än så avslöjar jag inte. Lite av grejen är att det ska bli en sådan där ”oj vad f-n hände där”-känsla, avslutar han med ett leende och blickar upp mot taket.