Hej, Nina Nordling. Du är nr 2 i vår serie av samtal med personer som på något sätt är inblandade i Hallifornia. Så vi börjar förstås med frågan: Vem är du?

highheaven-nina– Jag är en glad actionsportare som älskar allt som har med adrenalin att göra och jag testar gärna något nytt även om jag just nu har usel kondition. Det började med motocross och enduro för snart femton år sedan, Sen dess har det blivit supermoto, snowboard, snöskoter, vattenskoter, surf, skate, longboard och downhill.

Nina berättar att hon driver sajten highheaven.com, en digital mötesplats där besökare kan hitta och posta sitt nästa adrenalin-äventyr. Sajten riktar sig främst till tjejer inom action, outdoor och extremsport över hela världen, även om vem somhelst är välkommen att använda tjänsten. På Hallifornia kommer hon att medverka med siktet inställt på att inspirera fler tjejer/kvinnor att upptäcka hur häftigt och kul det är med actionsport. Jobb och fritid glider samman för denna enteprenör, oavsett om det handlar actionsport, entreprenörskaps- jämställdhets- eller rättvisefrågor på området.

– Jag lever hela mitt liv kring actionsportmarknaden, säger Nina och ser riktigt nöjd ut. Sen arbetar jag också extra som programledare för motocrossen i TV4 sport.

Varför är du med på Hallifornia 2015?
– Jag har alltid velat åka, men har inte varit hemma i Sverige tidigare år. Så nu ser jag fram emot att få vara med! jag gillar skarpt att så stort fokus ligger på att involvera nästa generation. Det vill vi på High Heaven gärna supporta 🙂

På frågan om vad Nina gör före eller under Hallifornia dagarna blir svaret att
High Heaven kommer att vara på plats och prata actionsport, jämställdhet, mångfald och socialt entreprenörskap samt socialt engagemang.

– Vi kommer att ha en workshop där man kan köpa och tillverka sina egna adrenalin-molekylörhängen, säger Nina och ser ut som att det är något alla borde skaffa sig.

Vad får man inte missa på årets Hallifornia och vad ser du fram emot?
– Jag har jättesvårt att välja nått eftersom jag inte varit med förut. Men jag tycker att Sport Camp för barn och ungdomar är ett grymt initiativ, även om en annan naturligtvis är way too old för att få vara med!

Vad vill du bidra med för att Hallifornia 2015 ska bli en toppen-upplevelse för alla?
– Inspiration och pepp, kontakter och kunskap.

Något annat du vill tillägga?
– Ser extremt mycket fram emot Hallifornia, det ska bli kul verkligen!

 

Missa inte Nina Nordlings och Sara Thoréns föreläsning ”Vi snackar Actionsport” på lördagen kl 11 under Hallifornia!