Efter fjolårets succépremiär siktar nu teamet bakom Hallifornia Grand Finale högre. Inuti en av världens mest unika arenor, Borggården, Varbergs fästning, avslutas ett tredagars Hallifornia med DJs, performanceartister, barer, god mat och party. Internationellt kända DJs som Mokoa, Joey Massa och Salvatore Ganacci!

För dig som ännu inte bokat biljett: KÖP DIN BILJETT HÄR >>

Ifjol lärde vi känna Oliver Holm. I år är han tillbaka bakom rodret på Hallifornias avslutningsfest. Med ett fokus på upplevelsen och musiken berättar han att Grand Finale kommer att bli något alldeles extra i år. Vid sin sida har han André Pfeiffer som ansvarar för barer och servering. André är ny som partner i Hallifornia så vi börjar väl med att ställa den fråga som ni bloggläsare nu känner igen till André.

 

Hej Andre Pfeiffer, vem är du?
– Jag driver Nya Brittas Strandveranda nere i Apelviken och vill gärna stötta Hallifornia 2015,  jag tror på den här idén. Det kan bli exakt så stort som vi vill att det ska bli, vi sätter gränserna själva. Hallifornia för mig är gemenskap, man hjälps åt. Många små kan göra något stort tillsammans, det är coolt. Det gillar jag att vara med och samverka i, säger André.

Han berättar att Brittas roll under Grand Finale är att ansvara för barerna och serveringen. Det kommer att finnas öl, vin, alkoholfria alternativ – bubblande, svalkande drycker. Sen blir det smarriga varma och kalla rätter, allt går att äta för hand – och smakerna har förstås olika exotiska influenser.

Vad blir ditt speciella bidrag till Hallifornia?
-Tja, det är väl sju kassa-apparater, sju babsmaskiner, 78 svarta sopsäckar x 2, skrattar André och fortsätter: Skämt åsido – det har inte varit några problem att rekrytera personal, tvärtom söker sig barpersonal från andra städer- Port Du Soleil, Circus, Hattfabriken – till Grand Finale. Det säger en hel del om eventet i sig, att det nu är känt att det är något unikt och personal från olika delar av landet vill vara med.

Av Andrés berättelse förstår vi att du som besökare kan se fram emot glada sköningar bakom baren som definitivt kommer sätta ett leende på dina läppar. Precis som gästerna så älskar personalen också att festa och det kommer de att visa. Det finns mat som gör att du orkar dansa hela natten och drycker som svalkar i högsommarnatten. I år kommer baren att placeras runt om den mytomspunna fästningsbrunnen. En 360 graders bar där du kan bes

tälla från alla vinklar.

– Det är något nice med brunnen i fokus, säger André och kliar fingrarna mot varandra. Det kan bli något magiskt!

 

11418397_10155663377525023_1783730395_n(Brittas Strandveranda erbjuder alla med Hallifornia Supporterband 20% under hela Juli –
Årets nya Supporterband hittar du här)

En av personerna bakom planeringen av musik, ljus och upplevelser är Oliver Holm. Så vi kör standardfrågan en gång till.

Hej Oliver Holm, vem är du?
-Jag är en Malmö-kille som är med för tredje gången i Hallifornia och har precis avslutat min Event Management utbildning här vid Campus Varberg. Min roll i år är att vara eventkoordinator med fokus på marknadsföringen, gestaltningen samt Grand Finale som handlar både om marknadsföring, musik och gestaltning. Mitt stora intresse i livet är att åka på elektroniska musikfestivaler runt om i världen, Hardstyle-festivalerna är favoriterna. Jag älskar upplevelsen av gemenskap med vänner, häpnandsväckande ljusshower och pulserande musik, berättar Oliver.

Oliver kan branschen via erfarenheten av egen nattklubb, WIRED Nightclub med internationella artister, åtskilliga festivalresor, konferenser under Amsterdam Dance Event och arbetet med Eurovision Song Contest. I höst flyttar han till Amsterdam för jobb som journalist på en av de största Hardstyle-tidningarna, det blir ett steg vidare mot målet att kunna etablera sig i den elektroniska musikbranschen. Men oavsett var Oliver hamnar framöver hoppas och tror han att han på vår och sommar kommande år kommer att vara med på Hallifornia eventet. Kanske har Hallifornia-teamet en särskild plats i Olivers hjärta efter att ha fått peppning när livet varit tufft.

 

Konceptet Grand Finale var en succé ifjol. Vad kan besökarna förvänta sig i år?
– I år siktar vi högre! berättar Oliver. Med hjälp av en starkare line-up bestående av tre grymma headliners, cool dekoration och en koreograferad show vill vi bjuda besökarna på en euforisk och minnesvärd upplevelse mitt i högsommarnatten. Hallifornia är det roligaste som händer på västkusten i sommar och därför förtjänar det ett riktigt fett avslut i form av Grand Finale. Early Bird-biljetterna till årets Grand Finale sålde slut på tre veckor vilket tyder på att vi gjorde något riktigt bra förra året. I år har vi även skapat en officiell Hallifornia låt för att bygga upp känslan inför Hallifornia och Grand Finale redan innan eventet börjar.

Arbetet med att söka artister började i vintras, ett riktigt pussel då allt ska stämma överens både musikaliskt, ekonomiskt och med Hallifornias koncept. Det handlar inte om att kommersialisera evenemanget utan snarare att skapa en röd tråd som bjuder in besökarna till en kreativ upplevelse de inte kan uppleva någon annanstans. Mokoa flyger in från Frankrike – med sina över en miljon spelningar på youtube betraktas han som Frankrikes motsvarighet till den norska stjärnan Kygo. Näst sist kliver Joey Massa upp på scen. Han är en kille med rötter i hip-hopens värld som fått uppmärksamhet när han delat scen med de största inom branschen. Ingen kommer att kunna stå still när Joey blandar melodi med tunga beats. Avslutar kvällen gör Salvatore Ganacci som är riktig het just nu. Han är nyligen signad till Sebastian Ingrossos skivbolag Refune Music, aktuell med en superhit med Axwell Λ Ingrosso, spelningar på anrika Alexandras Palace i London och inbokad för gig på partyöarnas partyö Ibiza tillsammans med Alesso och Diplo. Nytt för i år är A Hallifornia Celebration som är en koreograferad show med inspiration från holländska end shows där man dekorerar sina festivaler så att det känns som att komma in i en helt ny värld. I ett samarbete mellan Hallifornia-teamet, SB Entertainment, Audio+ och ett gäng slagverkskillar från Varberg skapas en show som du som besökare på Grand Finale sent kommer att glömma. Ingen DJ står på scen utan här handlar det om ljuset, trummorna, performance och besökarna. Detta vill du inte missa!

 

Grand Finale arrangeras i en otroligt speciell miljö. Vad betyder det för själva upplevelsen?
– Att nutid möter historia tycker vi är hur coolt som helst och det är precis sådana koncept vi vill arbeta med, säger Oliver och lyser av entusiasm. Varbergs Fästning och Borggården är en av de absolut skönaste festmiljöerna du kan hitta och jag kan lova att både besökarna och artisterna kommer  att gå därifrån med ett stort leende på läpparna och fantastiska minnen. Du finner ingen annan arena likt borggården någon annanstans på vår planet. Med rätt ljus, scenografi och rätt musik skapar vi tillsammans en av årets höjdpunkter.

För dig som ännu inte bokat biljett: KÖP DIN BILJETT HÄR >>

10985024_904571432943603_6412970105989260519_n

 

Portarna till Grand Finale står öppna mellan kl 19.00-01.00
Pris 300 kr (Early Bird-biljetterna ÄR SLUT)
Bussresor arrangeras under lördagen från Göteborg till Hallifornia och tillbaka. 

Med Hallifornias Supporterband får du 20% på Brittas Strandveranda nere i magiska Apelviken.