I teamet runt Hallifornia finner vi killen som återvänt från surfstränderna i Karibiens övärld, Central- och Sydamerika. Möt Joakim, inbiten surfare och resenär, som älskar den nya kustkulturen i Varberg.

 

Hej Joakim, vi kör den obligatoriska frågan – vem är du?

– Jag är 24 år, Varbergsbo som bott här i hela mitt liv och surfare sen tio år tillbaka. Att surfa och resa är mina stora passioner. Intresset för att resa kom faktiskt via en surfresa och då väcktes något. Jag älskar att möta andra människor och nya kulturer, det är lika viktigt som själva surfandet på mina resor. Nu senast blev det sju månader i Karibien, Central- och Sydamerika, berättar Joakim.

Joakim var volontär under Hallifornia 2014 och fick uppleva hur massor av praktiska frågor måste klaras av före och under evenemanget. Trots mycket slit 2014 så tvekade han inte att avbryta resandet och återvända för att jobba med mer kvalificerade uppgifter i år.

– När Erik på Nordic Surfers hörde av sig så kändes det som att Hallifornia kallar, säger Joakim och ler. Det märks att han är stolt och glad över att den egna hemstaden verkligen visar upp sig som en attraktiv plats under de tre juli-dagarna.

 

Vad gör du i år före och efter Hallifornia 2015?

– Jag är en av dem som har försäljningsansvar och är kontaktperson gentemot våra partners. Jag har kontakt med Friends of Hallifornia i stan, det är många affärer och butiker som är våra partners via rabatter och erbjudanden. Sen arbetar jag med eventmarketing och åker runt och visar upp oss på andra evenemang. En viktig uppgift är att hålla igång volontärerna.

 

När du ser tillbaka på Hallifornia förra året, vad minns du då?

– Det var verkligen mycket tid och så hårt jobb som vi lade ner som volontärer. Och sen att få uppleva hur bra det blev, att få möta alla dessa människor som var så glada och nöjda. För mig var det en härlig känsla att vi verkligen lyckades återspegla den kustkultur som jag vill att Varberg ska ha!

Inför årets Hallifornia är det ingen tvekan om vilken nyhet Joakim siktat in sig på. Det är boulderväggen som Varbergs klätterklubb ansvarar för. Föreningen tycks ha en ny medlem på gång som gillar spänning och att testa nya saker. Men det finns en punkt på programmet som Joakim ser särskilt fram emot.

– Grand Final är verkligen toppen både som sommarfest och idé. Förra året var det en sån otrolig stämning med musiken, live dansare och allt ljus. Tänk att kunna återanvända borgen här i Varberg på det sättet och göra borggården till en så speciell plats för en kväll!

 

Vi önskar vår surfande elektriker lycka till med framtida resor och fortsatta studier. Efter komplettering med extra ämnen på Komvux är siktet inställt mot Chalmers och en examen som elektroingenjör. Så det blir trots allt inte så långt till Apelviken.

jocke6

Jocke på en skaplig våg någonstans i Sri Lanka.