Delaktighet, gemenskap och glädje – det är nyckelorden bakom allt engagemang som finns runt Hallifornia. Det är på många olika sätt som människor blir inblandade och här får du möta, Ida, tjejen som älskar att ge sig ut på sin bräda och vill dela med sig till andra.

Vem är Ida Johansson?
– Jag är snart 14 år, är sprallig och glad. Gillar att vara på många ställen samtidigt. Kommer från Limmared, ett litet ställe utanför Borås.

Första gången som Ida testade någon brädsport var SUP under sommaren 2013, både på Hallifornia och på Surfers day. Hon provade även på skimboard. Det blev brädor för både Ida och hennes bror, han slutade men hon har fortsatt. Strandkanten i Träslövsläge där familjen vistas på somrarna är helt perfekt och Ida har fått både sina tjej- och killkompisar att testa. Men skimboard vid strandkanten väckte snart ett intresse för en annan bräda.

– Jag upptäckte hur många som var i vattnet en blåsig dag, det var så många kite- och windsurfare, berättar Ida. Och jag ville också ut i vattnet så nu har jag en SUP bräda som jag brukar åka ut på. Mina föräldrar är lite oroliga när det blåser mycket, så då måste jag ha en flytväst. Men jag känner mig aldrig otrygg, det är så många i vattnet och alla tar hänsyn och är hjälpsamma.

ida-1Ida tillhör nu det som förenar många i den den nya kustkulturen, de som upplevt hur härligt det är att komma ifrån vardagen med läxor eller annat som kan vara stressande.

– Att man tänker inte på något speciellt helt enkelt. Det är skönt, beskriver hon.

– Men det hade varit roligare om fler tjejer körde, hade varit lite häftigt, tycker Ida. Då hade vi kunnat åka iväg tillsammans. Och det var det som kul på Sport Camp förra året, vi var några tjejer i samma grupp och jag fick känslan av att vara en i gänget och fick en känsla av gemenskap.

På fritiden är Ida gympaledare och i år kommer hon att vara gruppledare på Sport Camp för barn och ungdomar i åldrarna 8-15 år. Att Ida är perfekt i den rollen blir uppenbart när hon berättar vad som är kul med ledarskapet.

-Jag gillar att sprida glädje och peppa andra att göra saker som verkar läskigt eller verkar svårt. Jag vet ju hur det känns. Jag var också rädd första gången, man har ju själv varit nybörjare en gång och inte klarat det. Men det går att klara det för den som vill.

Wakeboard är den brädsport som Ida är särskilt angelägen om att deltagarna inte ska missa på Hallifornia Sport Camp. Hon minns hur det var den gren som hon var mest nervös inför, men hur hon intalade sig att vara den som skulle åka först.

– Det var jättesvårt, men jag klarade att åka rakt fram, skrattar Ida vid minnet. Och det var så skönt för alla i gruppen peppade och stöttade varandra. Det var ingen tävling utan alla hjälpte varandra och applåderade när man stod upp och så.

Ida, hur vill du beskriv ditt bidrag till Hallifornia 2015?
– Det blir att sprida glädje till årets deltagare. Och… visa dem där hemma att man kan surfa i Varberg. Efter förra sommarlovet så fick vi berätta i klassen vad vi hade gjort över sommaren. Då sa jag att jag brukar vara i Varberg på helgerna och surfa. Klasskompisarna trodde jag menade surfa på nätet…. hahaha!

 

SportCampLogoVill du eller någon du känner prova nya roliga sporter och samtidigt träffa nya kompisar? Var med på Hallifornia Sport Camp 2015, sommarens roligaste dagar för dig mellan 8-15 år!

Klicka här för mer information och anmälan!