Stillsam yoga kombinerat med adrenalinet hos fartfyllda action- och brädsportare, kan det verkligen passa ihop? Svaret tycks handla om att inte tänka i termer av motsatta aktiviteter. Det handlar snarare om olika kroppsrörelser som kompletterar varandra. Här får du möta yogainstruktören som vet vad hon pratar om när det gäller kombinationen surf och yoga.

Hej, Patricia Appelgren, vem är du?

patricia-2-Jag är en helt nyinflyttad Varbergsbo med en dotter på tio år. Mitt arbete hänger nära samman med mina stora intressen i livet. Jag har i åtta års tid arbetat som yogalärare, massör, rådgivare om ayurveda* och spa-receptionist. Personlig utveckling, hälsa, yoga, meditation, nyttig hälsosam mat, musik och att ibland få vända blicken inåt känns viktigt för mig. Och då blir det förstås ett behov att få möta människor med liknande intressen.

 

Efter att ha pendlat mellan Falkenberg och Varberg i alla år gjorde Patricia slag i saken och flyttade hit i våras. För henne var de två tidigare årens Hallifornia något som hon sett på affischer och varit nyfiken på. Men det blev inte läge att kolla in när det var dags att hasta från jobbet till pendeltåget. Nu känns det som om alla kontakter i samband med förberedelserna av årets Hallifornia blivit ett riktigt lyft.

 

– Jag möter så härliga vibbar här i Varberg, människor som delar mina intressen och där det finns en sån öppenhet, en känsla av att här finns så många möjligheter, berättar Patricia med verklig glädje i rösten.

Patricia var inte sen att haka på i det kreativa flödet när hon förstod vad Hallifornia handlar om. Öppenhet och möjligheter gör att alla idéer är välkomna. Så föddes tanken att barnen och ungdomarna som behöver uppvärmning på Sport Camp helt enkelt får börja med ett yogapass. Att det fungerar fint för barn har Patricia erfarenhet av som yogalärare för 24 barn på ett 4H läger. Där var det var inga problem att göra en timmes pass som avslutades med meditation. Tvärtom – barnen älskade den stillsamma avslutningen!

 

För barnen som ska testa olika fartfyllda aktiviteter på Sport Camp i grupp är det fint att kombinera detta med en stunds närvaro i kroppen, att helt enkelt vara en stund med sig själv. Att lära sig andas rätt är något som de har stor nytta av. Så vi kommer att köra varje morgon, berättar Patricia.

Men det är inte bara barnen som får chansen att prova på eller praktisera yoga. Varje morgon kl 9-10 finns Patricia på plats i Societetsparken. Det är bara att ta med sig en filt och komma för både nybörjare och erfarna! Och här låter hon bestämd på rösten när hon förklarar:

-Actionsportare blir stela av sina aktiviteter och de behöver något mer. De surfare jag haft som elever tränar förstås sin styrka när de kitesurfar. Men de upplever att de får en helt annan smidighet av yogan. Och båda delarna behövs ju på brädan. Så den här typen av explosiva aktiviteter passar utmärkt att kombinera med yoga, det är fint för både kroppen och själen.

 

Den riktiga utmaningen som Patricia bjuder på kan du finna under Hallispecials. Det handlar om SUP-yoga med en bräda som ankras vid Barnens badplats. Brädan är förstås ostabil när den guppar på vågorna så det handlar om att verkligen klara det som är kännetecknet för yoga – att vara helt närvarande. Rörelserna behöver flöda i harmoni med vattnets rörelser. Avslutningen blir en stunds mediativ paddling och tjugo minuters meditation.

-På så sätt lyfts övningarna till en ny nivå och jag hoppas verkligen att det blir några anmälningar så att vi får chansen att prova det, avslutar Patricia.

* Ayurveda* (sanskrit: ayus, ”liv”, veda, ”kunskap”), utgör en form av indisk läkekonst. Ayurveda har en mycket lång historia som tycks sträcka sig ända bak till 5000 f.Kr. I de nedskrivna texterna finns kunskap om livet och hur det bör levas för att kropp och själ ska vara i balans. Det handlar om både kost, livsstil och att blicka inåt.

 

 

HS_SUPyoga

Vill du vara med Patricia och SUP-coachen på deras SUP-yoga pass torsdagen den 16 juli kl 11?

Klicka här för mer information och anmälan!

 

 

 

 

 

Hallispecials är precis vad det låter som, exklusiva specialevents under Hallifornia. Det kan vara föreläsningar, workshops eller kurser.

Se även våra övriga Hallispecials under Hallifornia.