Tala om praktik i skarpt läge! Bakom kulisserna i förberedelserna av Hallifornia 2015 finner vi en av studenterna från Yrkeshögskoleprogrammet ”Turist- och destinationsutvecklare” vid Campus Varberg. Möt Katarina Leo, som i  Hallifornia 2015 får möjligheten att testa sina teoretiska kunskaper i ett verkligt case som innehåller alla slags utmaningar.

 

Hej, Katarina, vem är du?

– Jag är en Varbergsbo som verkligen älskar den här stan och bor här med min man och vår tre-årige son Teodor. Som person är jag rätt sprallig och gillar att ha mycket att göra. Jag är student på Campus Varberg på Turist- och destinationsutvecklingsprogrammet.

 

Katarina arbetar som koordinator och kvalitetssäkrare med bland annat ansvar för Sport Camp. Det är mycket administration och en viktig roll för att ha koll på att olika saker faktiskt blir gjorda. Många olika detaljer ska planeras och massor av kontakter är ständigt på gång med många olika aktörer. Det är i högsta grad en fråga om att teoretiska kunskaper från utbildningen nu ska testas i praktiken.

– Hallifornia 2015 är ju precis vad min utbildning om destinationsutveckling går ut på, säger Katarina. Det handlar om att utveckla en plats för att göra den attraktivare och det är vad som nu händer för Varberg. Den här sommarfesten är verkligen viktig för vår stad. Jag lär mig jättemycket och förstår på ett helt annat sätt varför vissa teoretiska kunskaper är så viktiga.

 

En av de kurser som Katarina läste under vårterminen handlade om att styra och leda projekt, hur en kommunikationsplan skapas liksom scheman över vem som har kontakt med vem. Nu har hon verkligen insett hur viktiga de kunskaperna är för att ett stort event som Hallifornia 2015 ska ros i hamn. På frågan om Katarina varit med förut på Hallifornia får vi ett lite oväntat svar, det första mötet handlade faktiskt om irritation.

– Jag och min man tänkte ta en promenad längs stranden och såg plötsligt att där var massor med folk. Vi kände oss rätt irriterade och undrade vad det var som störde. Men när vi kom närmare blev vi glatt överraskade och det slutade med att vi hängde oss kvar där och insåg att vi missat något, tyvärr var det den sista dagen. Så förra året tog vi semester för att kunna vara med.

 

Det är stämningen och uttrycket ”skönt häng” som bäst beskriver vad Katarina ser fram emot inför Hallifornia 2015. Att det är betydligt fler utställare på plats i år och mycket god mat i olika food trucks är något som hon gärna rekommenderar.

– Det är svårt att välja precis vad jag gillar bäst. För mig är det nog att bara gå runt och njuta av glädjen, den varma, generösa atmosfären och stämningen, säger Katarina.

 

Något annat du vill tillägga?

-Ja, det är nu jag verkligen har insett att Hallifornia är något så mycket större än de tre festivaldagarna. Det handlar till exempel om vår ”School of Life” där unga människor är engagerade och lär sig massor – jätteviktigt! Satsningen på kultur får vi inte glömma. Att tjejer har en given plats och att jämställdhet finns med i planeringen är bra.

leo2