Kärlekens konst som något att upptäcka för stressade västerlänningar kan öppna en helt ny värld av ljuvliga, sinnliga upplevelser. Kunskaper om denna konst finns och har funnits i många olika kulturer runt om i världen. Missa inte chansen att lyssna till en spännande föreläsning som tar oss med runt till olika kontinenters kärlekspraktik. Kom på egen hand, med en vän/väninna eller med din partner! Du kan anmäla dig till denna Hallispecial här. Nu presenterar vi vem det är som tycker att detta ämne om kroppslig glädje och njutning passar Hallifornia-besökarna.

 

Hej Evis Persson, vem är du?

Evis-Profilbild– Jag är en 33-årig surfare och jag bor i Åsa cirka 3-4 mil norr om Varberg med en fantastisk man. Just nu studerar jag till lärare i naturvetenskapliga ämnen och besöker Varberg så ofta det går, tycker det är Sveriges vackraste stad.  Jag har rest och jobbat mycket utomlands och är väldigt engagerad i miljöfrågor. Vissa skulle nog kalla mig för miljöfreak. Som person är jag glad och positiv.

 

Evis berättar att hon bodde i Tofino, Kanada en period där det finns en för många okänd plats för surfing med kallt vatten och ganska tufft klimat för surfare, precis som i Sverige. Arbete på en fårfarm i Nya Zeeland och på ett surfläger i Australien gav däremot tillfälle till surfing i värme.  Under alla resorna blev mötet med andra kulturer och människor med olika bakgrund en viktig och värdefull erfarenhet för Evis. Hennes öppenhet för att lära om olika traditioner och synsätt gjorde att när hon under en kurs om massage kom i kontakt med kunskap om kärlekens konst så ville hon veta mer. Och på den vägen är det, Evis har föreläst för både äldre och ungdomar på högstadium och gymnasium och söker hela tiden vägar att nå nya målgrupper.

 

– Båda ungdomar och vuxna kan behöva guidning. Det blir lätt så att porr blir enda kunskaps- och inspirationskällan, påpekar hon och fortsätter:

– Jag vill kunna sprida en syn på sex som något otroligt vackert. Det är ju väldigt individuellt vilken syn man har på detta. Men många känner inte till att det finns olika inriktningar och traditioner. Tantra från Indien betonar till exempel att sexualiteten är en fundamental del av våra liv, därifrån får vi kraft och energi. Det är en konst som handlar om att kunna njuta i stunden, att glädjas åt här och nu och i magin i en kyss där orgasmen inte är själva målet.

 

Besökarna vid föreläsningen får vara med om en spännande resa om sex och kultur. En central del i Vackert sex är tanken på att kroppen är viktig, liksom att tillåta sig att känna att den är OK och att man trivs i den. Avslutningsvis får alla en liten pappersrulle med en text om ”Att älska någon med mer feminin energi” som tar fasta på den kinesiska filosofin yin och yang.

-Jag var med på förra årets Hallifornia, det var ju ju helt underbart, den stora samlingen för vattensport i Varberg och sen festen inne på borggården! När jag tänkte på glädjen och energin under de där dagarna och att jag själv är surfare så tyckte jag att det här ämnet passar in. Glädje, kropp och energi är ju vad Hallifornia handlar om.

 

Nu ser Evis fram emot Hallifornia 2015  och på frågan om vad hon ser fram emot är en av programpunkterna redan inprickad.
– Jag har anmält mig till SUP yoga på Hallispecials, det ska bli jättefint!  Sen om jag hinner för jobbet verkar Hälsa är välmående – rawfood spännande. Så ser jag fram emot Grand Finale förstås!

 

Visst låter det spännande. Boka in dig på Evis föreläsning nu! Klicka här eller på bilden.

HS_sex