En nyhet inför sommarens Hallifornia är lanseringen av klädmärket Happi Collective. Killen bakom satsningen är Jonathan Strömberg som driver företaget SkimX. Det blir en intensiv period som väntar för Jonathan som för femte året i rad ansvarar för skimboard under festivalen.

–Vi testade med en mindre kollektion av t-shirts förra året, det gick fint och nu utökar vi, berättar Jonathan.

Just nu pågår arbetet med att bygga om en gammal husvagn från 60-talet till en butik som kommer att finnas på festivalområdet. Designen av kläderna står Jonathan för och loggorna görs via en kompis som bor på Bali.

Vad vill du förmedla med Happi Collective?
– Jag har blivit trött på att många klädmärken går ut på att man ska vara tuff och cool, berättar Jonathan. Det handlar om att hellre satsa på justa kläder som är roliga. Vi vill skapa något helt eget, träffar du oss så möter du framåt, öppna och goa människor. Det är ett märke som överensstämmer med hur jag är som person och hur jag vill leva. Happi Collective har rötter i surfkulturen men det handlar om så mycket mer. Den är ett livsstilsmärke. Vi vill att de som bär våra kläder ska känna sig delaktiga i en gemenskap.

Namnet Happi Collective kändes naturligt när intresset växte och många gärna ville delta för att utveckla och sprida klädmärket. Idag är många engagerade på olika sätt. Jonathans bror bistår med ombyggnaden av husvagnen, artisten Wavedays gör unika batikmönster i olika färger, Simon Lautrup filmar åt Happi och Maja Carlström kommer att arbeta med en kollektion för tjejer till nästa år.

–De tjocka tröjorna och våra t-shirts är unisex och passar både på tjejer och killar. berättar Jonathan som ser fram emot att se plaggen som en del av Hallfornias gemenskap.

Men det handlar inte bara om kläder för Jonathan och hans företag SkimX. Han är en erfaren arrangör av event runt om i Sverige som handlar om skimboard.. Företaget säljer DB skimboards som är särskilt utvecklade för att åkarna ska kunna göra bra trick med en bräda som gör det möjligt att hoppa och trixa.

Vad har du att berätta om årets skimboard under Hallifornia-dagarna?
– Förra årets tävlingar med de unga åkarna blev så populära så det gör vi om. Så snart mer information kommer ut på hemsidan gäller

det att signa sig, men det går också bra att anmäla sig första dagen på plats.  Genom en särskild workshop som ska annonseras ut under Event kan man lära sig mer om att göra trick och att utvecklas inom skimboard.

Jonathan vill särskilt pusha på tjejerna att börja öva redan nu och inte tveka att anmäla sig i god tid både till tävlingarna och workshopen.
–Vi hade en jättebra tjejtävling förra året och det ska vi självklart göra om i sommar, säger han.

Kommer elitåkarna tillbaka också Hallifornia 2017?
–Ja, det ser hoppfullt ut att vi kan locka dem tillbaka också i sommar. Det är en bra och kul tävling som håller en riktigt hög nivå. Nu har deras positiva upplevelse av festivalen spridit sig runt om i Europa. De här åkarna uppskattar den härliga stämningen och publiken på Hallifornia.