GLAS GLAS GLAS

GLAS GLAS GLAS

Under maj var den franske glaskonstnären Pascal Lemoine via Konst i Halland och Varbergs kommun inbjuden residenskonstnär i Varberg och arbetade bland annat i glashyttan Glasverk.  I samband med festivalen Hallifornia bjuder arrangörerna på aktiviteter på tema glas.

Ökenglas, kikare, synvillor och en gungmatta av glas. Pröva dina tankar och funderingar kring vetenskap och teknik i experimentella workshops framför Tullhuset tillsammans med Science Safari. Kostnadsfritt.
Tid
Fredag 21 Juli, 14.00-17.00
Plats
Badhusplatsen

Guidad visning i konstglasutställningen Samklang på Konsthallen/Hamnmagasinet. Camilla Rosberg, Konst i Halland visar utställningen.
Tid
Fredag 21 Juli, 14.00 och 16.00
Plats
Badhusplatsen

Vetenskapscafé med Science Safari på Konsthallen/Hamnmagasinet. Alf Rolandsson berättar om ”Transparent intelligens”. Om de närmast outtömliga möjligheterna med glas. Fönster som samtidigt är solpaneler, antenn, datorskärm…. Som med en snabb knapptryckning kan bli frostade eller mörklagda och det här är inte science fiction! Gäst och föremål från Glafo, glasforskningsinstitutet i Växjö
Tid
Fredag 21 Juli, 15.00
Plats
Badhusplatsen

Prova på att blåsa en glaskula i hyttan Glasverk (Hamnmagasinet). Kostnadsfritt, från 7 år. Obs! Begränsat antal platser, först till kvarn. Fribiljetter hämtas i glashyttan samma dag från kl 12.
Tid
Fredag 21 Juli, 15.00-17.00
Plats
Badhusplatsen

Artist in Residence – Pascal Lemoine arrangeras av Varbergs kommun och Konst i Halland/Hallands Konstmuseum & Region Halland i samarbete med glashyttan Glasverk och Varbergs Konstnärsförening. Läs mer på konstihalland.se

Annat på festivalen