Det halländska landskapet erbjuder inte bara hav och stränder utan även skogar, ängar och floder. Vi som gillar att hitta på nya aktiviteter och evenemang är alltid nyfikna på platser där de naturliga förutsättningarna kan ge upphov för något nytt.

Nissan – En flod genom vacker natur

Från inlandet genom Halmstad strömmar floden Nissan. Vi ställde oss frågan vad man skulle kunna göra för coolt här. Efter några samtal med Region Halland och Destination Halmstad bestämde vi oss tillsammans med KiteKalle för att vi ska undersöka förutsättningar för att arrangera en större SUP-tävling.

– Jag har länge velat arrangera en SUP-tävling på hemmaplan. Att just Nissan blir platsen känns extra roligt då naturen kring floden är så fantastiskt vacker. Dessutom finns det väldigt bra möjligheter för åskådare att se loppet, inte minst med en så pass central målgång som Picassoparken, säger Kalle Svensson, grundaren till KiteKalle.

Målgång i centrala Halmstad

Tävlingsbanan kommer alltså att sträcka sig från Åled med målgång i Picassoparken i centrala Halmstad, en sträckning på cirka 11,5 kilometer. Målområdet vet vi att vi gillar sedan tidigare. I somras satte vi upp ett wakeboardsystem där under Tall Ships Races. Det blev en riktigt härligt område där besökarna utöver wakeboard kunde prova yoga, longboard, slackline, SUP och andra aktiviteter på vägen ner till hamnen.

Anmäl dig som testpilot

Den 7:e oktober kommer vi att testa det nya tävlingskonceptet – Nissan Challange. Får vi bra feedback kan det redan nästa år utvecklas till att bli ett nytt återkommande SUP-evenemang i Halland. Vi hoppas att du som håller på med SUP vill vara med redan från start och utforma konceptet med oss!

Tävlingen kommer att vara öppen för alla, amatörer som elit. För mer information besök  Facebook-evenemanget för Nissan Challange.

Vill du vara med och tävla? Anmäl dig här