Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nordics4/domains/hallifornia.se/wp-content/plugins/revslider_old/includes/operations.class.php on line 2492

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nordics4/domains/hallifornia.se/wp-content/plugins/revslider_old/includes/operations.class.php on line 2496

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nordics4/domains/hallifornia.se/wp-content/plugins/revslider_old/includes/output.class.php on line 3468
Silicon Halli | Hallifornia

Silicon Halli

Hur ska en entreprenör testa en ny tjänst eller produkt? På en festival, så klart! Det är syftet med EU-projektet InnoQuarter där Hallifornia och Region Halland är svenska partner. De utvalda innovatörerna coachas av inkubatorn HighFive i Halmstad och på Silicon Halli möter de er – framtidens kunder. Mötesplatsen för spännande idéer, nya produkter och samtal.

Tillsammans med HighFive och partners som Coo-Create, Potential.VBG och InQb utökar vi från och med i år festivalen med ett forum för innovation och positiv samhällsutveckling. Coo-Create är Coompanions satsning på att främja socialt entreprenörskap, vilket ligger oss varmt om hjärtat. Potential.VBG är Varbergs egen inkubator. InQb är Varberg Energis innovationsarbete för att hitta och utveckla nya tjänster och produkter inom energi och IoT ­– Internet of Things. Häng på Silicon Halli om du är en ”Doer and Believer”!

For doers and belivers

Alla framgångsrika entreprenörer vet att produkter och tjänster måste utvecklas ihop med kunden. De vet också hur svårt det kan vara att få kontakt med tillräckligt många människor för att samla data, testa eller få feedback på idén. Detta ska Silicon Halli ändra på!

Så här fungerar det!

Hur ska en entreprenör testa en nya tjänst eller produkt? På en festival, så klart! Det är syftet med EU-projektet InnoQuarter där Hallifornia och Region Halland är svenska partner. De utvalda innovatörerna coachas av inkubatorn HighFive i Halmstad och på Silicon Halli möter de er – framtidens kunder. Mötesplatsen för spännande idéer, nya produkter och samtal.

Tillsammans med HighFive och partners som Coo-Create, Potential VBG och InQb utökar vi från och med i år festivalen med ett forum för innovation och positiv samhällsutveckling. Coo-Create är Coompanions satsning på att främja socialt entreprenörskap, vilket ligger oss varmt om hjärtat. Potential .VBG är Varbergs egen inkubator. InQb är Varberg Energis innovationsarbete för att hitta och utveckla nya tjänster och produkter inom energi och IoT ­– Internet of Things. Häng på Silicon Halli om du är en ”Doer and Believer”!

OM DU BLIR ANTAGEN?

Inkubatorerna HighFive och Potential .VBG kommer i fem utmanande och innovativa workshops vrida och vända på din idé. Tillsammans med de andra vinnande deltagarna och våra vassa affärsutvecklare ser vi till att din idé är maxad inför mötet med de 40 000 besökarna.

Det här vinner du som blir antagen!

  • 5 innovativa workshops med fokus på din idé
  • Personlig affärsutvecklare i 4 månader
  • Proffessionell hjälp med att bygga varumärke
  • Budget för att implementera din idé på Sillicon Halli
  • Möjlighet att nå ut till 40 000 festivalbesökare
  • Chans att vinna resa, boende och test i annat land

Silicon Halli Entreprenörer 2021

AEP [Association of Esports Psychology]
   

Esport växer explosionsartat i Sverige! Vad krävs för att tävla och skapa en yrkeskarriär på elitnivå? Jo, bland annat motivation för träning, uthållighet och lite tur. Inom traditionell idrott vänder sig atleter till Riksidrottsförbundet för stöttning, något som inte finns för esportareAEPs utbildningsprogram skall, med grund från den senaste forskningen, vidareutveckla och utbilda coacher och lärare i hur de kan stötta elever bortom spelets tekniska och taktiska aspekter. 

EMIGREAT

Emigreat är ett mjukvaruföretag vars programvara gör det enkelt för migranter att ta kontroll över sin migrationsprocess och ger dem det stöd och de verktyg de behöver för en smidig övergång till sitt nya hemland. Emigreat kommer underlätta både samhällsintegration och även på långsikt öka processeffektiviteten för relevanta myndigheter.

THE SWEDISH HORSEWARE PROJECT

Visste du att majoriteten av den ull som kommer från svenska får eldas upp? The Swedish Horseware Project handlar om att öka miljömedvetenheten inom ridsporten. Detta gör dem genom att erbjuda hästtäcken som är producerade och tillverkade i Sverige av återvunnit material från svenska får som annars inte hade tagits tillvara på.

LIT-I

Är du också trött på all plastförorening som lämnas kvar i vår natur, särskilt cigarettfimpar? LIT-I vill i framtiden kunna förse företag med smarta specialtillverkade lösningar som samlar upp cigarettfimparna både enkelt och effektivt. Med deras dessutom cirkulära återvinningssystem kan de sedan förvandla cigarettfiltret i fimparna till mer hållbara biprodukter.

Rubbite:  
I Sverige har den aktiva hundägaren ökat drastiskt och antalet verkar inte avta. Detta gör att vi nu gemensamt har chansen att redan från start tänka miljövänligt, både för miljön men även vad våra älskade djurvänner får i sig. Rubbite är företaget som har skapat hållbara hundleksaker gjorda av återvunnen spengummi och textiler. Träna och lek med din hund, med ett hållbart samvete! 

MINIMUM WASTE

Attans, gräddfilen har passerat utgångsdatumet! Vad ska vi laga för mat? Har vi alla ingredienserna hemma? Detta är frågor som uppstår nästan dagligen. Men med den digitala plattformen Minimum Waste har du koll på vad som finns i kylskåpet, får tips om recept på råvarorna du har hemma samt varnar för utgångsdatumet. Självklart är allt person anpassat till dig och ditt kylskåp!

SNEAKUP

SneakUp har skapat appen som visar vad som finns i din närhet. Appen ger dig möjlighet att via notiser till exempel ta reda på vilka restauranger eller företag som ligger i närheten, vad som hänt historiskt på denna plats eller vilka happenings som sker där du är just nu. Vare sig du är ny eller etablerad i området ger appen information som gör att det aldrig blir tråkigt att gå en sväng på stan.

PIQMEUP

PiQMEUP är shoppingupplevelsen som genom ett ”Click & Reserve” system kopplar samman varumärkens webbshoppar med licensierade PiQMEUP boutiquer. Systemet erbjuder ehandelns stora utbud tillsammans med den fysiska butikens höga kvalitét och service. PiQMEUP minskar resurser, svinn och transportkostnader vilket leder till mindre föroreningar och koldioxidutsläpp!

LOCKLÅSET

Västkusten är känd för sina friska vindar och fiskmåsar, bra för surfing och bad, sämre för sopkärl som ofta blåser omkull och öppnas så att djur kan dra ut skräpet i naturen. Som tur är finns det nu en enkel lösning på det här problemet och det är Locklåset.

För frågor och pepp:

Anna Petersson, Affärsutvecklare
Anna.petersson@h5halmstad.se

Silicon Halli Entreprenörer 2020

RESEARCHONTHEGO AB

Det är inte alltid lätt att göra större datainsamlingar snabbt, enkelt och säkert. Med hjälp av ResearchOntheGo´s kompatibla mobila plattform möjliggör du samtliga av dessa delar genom att dina användare enkelt kan svara från mobilen, du äger och kontrollerar din data till 100 procent och plattformen är förenlig med GDPR.

EATERSMAP

Är du allergiker, går på kostschema eller helt enkelt vill undvika vissa livsmedelsprodukter men känner att du saknar kunskapen? Med eatersmap app kan du välja personliga filter och där efter skanna varan du är intresserad av för att se om produkten innehåller något av de ämnena du vill undvika.

BEEFARM

Digitalisering är framtiden och den har nu nått pollineringen. Är du biodlare eller jordbrukare kan du med denna pollineringstjänsteplattform få utbildningen men även matchmakingen som bidrar till samarbeten för bättre pollinering och större skördar i framtiden.

MATTÅGET

Är du en nybliven förälder? Mattåget utvecklar just nu en tjänst med ett bokningssystem, för att organisera hjälp från vänner och familj som vill lämna lagad mat till någon som precis fått barn. Det kan kännas svårt att veta hur och när man kan hjälpa till, med denna tjänst finns informationen på hemsidan om vad favoritmaten är, allergier och hur avlämningen kan gå till.

 

WE RUN THE WORLD AB

Ofta förknippar vi hållbar träning med att kroppen skall må bra, men tänker du på att ha hållbara träningskläder när du utför ditt träningspass? We Run the World utvecklar snygga aktiva kläder som är hållbara både för träningen men även vårt klimat.

BIKE TRACE

Med Bike Trace elektroniska och smarta cykellås, som kan monteras permanent på cykeln, kan du via bluetooth GPS-spåra din cykel och automatiskt låsa den enkelt med din telefon. Du vet nu var cykeln är samt du slipper hålla reda på ännu en nyckel i nyckelknippan.

MOUNTAIN BIKING IN HALMSTAD

Vill du upptäcka Halmstad utan att påverka miljön med avgaserna från bilen? Mountain Biking In Halmstad ger dig den möjligheten genom att ta dig igenom Halmstads natur via moderna cyklar. Med rätt utrustning kan även den minst rutinerade cyklisten ta sig genom de olika rutterna och få njuta av allt naturen kan erbjuda.

 

MAKE IT GREEN SOLUTIONS AB 

Make It Green Solutions är ett cleantech-företag som bedriver forskning och utveckling av hållbara lösningar för ren energi, vatten och jordbruk. Resultatet är bland annat en innovativ biogrill avsedd för en global marknad som bland annat syftar till att minska det totala koldioxidavtrycket.

FRIENDLY FACTORY

Smycken av svamp är framtiden. Materialet är intelligent, hantverket visionärt och kan på grund av sin korta och energieffektiva produktionstid göras helt enligt efterfrågan. Med fokus på hundraprocentigt cirkulärt företagande satsar varumärket på att du som kund ska bli en stolt bärare av dess innehåll och hjälpa oss att arbeta tillsammans för en hållbar framtid.

Silicon Halli Entreprenörer 2019

WAWKEN
Undervattensutrustning
 
Drömt om att kunna simma som en delfin? Wawkens ”finthrusters” är en ny typ av framdrivningsutrustning som ger användaren kraft framåt från fötterna och låter kroppen bli det naturligt intuitiva styrmedlet.
VELOLAB
Transportmedel 
 
Velo Lab tillverkar miljövänliga transportalternativ som cyklar, lastcyklar och pedelecs (e-cyklar) med målet att få människor att leva i en mer människo – och djurvänlig stadsmiljö.
TRAVELCHAIN
Reseplanerings app
 
TravelChain vill förändra försäljningskedjan inom reseindustrin genom att vara ett nav för att erbjuda detaljrika tjänster får såväl resenär som resebyrå.
SPEAK UP
Ideell ungdomsförening
 
Speak Up är en ideell förening som erbjuder ungdomar över hela landet en oförglömlig helg. De erbjuder kostnadsfria utbildningsläger inom personlig utveckling där målet är att stärka självkänslan och självförtroendet hos deltagarna.
DUMPA
Återvinnings-tjänst 
 
Dumpa är en ny återvinnings-tjänst som ger dig möjlighet att slänga all din återvinning i en och samma tunna. Dumpa hämtar sedan upp dina sopor utanför dörren och källsorterar åt dig.
AVANT MARINE
Eltransporter 
 
Avant Marine vill förändra hur vi idag använder befintliga vattenvägar i stadsmiljöer. Deras eltransporter är modulära och kan utföra autonoma uppgifter samt underlätta servicefunktionen för transporter.
CUTAWAY
Portabla hängmattor  
 
Cutaway skapar smarta och portabla mångfunktionella hängmattor, perfekta att ta med på resan. Företaget satsar på att göra portabla och smarta produkter som hjälper dig att ta ett kortare break från aktiviteten och istället slappna av och njuta till fullo av naturen.
KUST
Miljövänliga bikinis 
 
Kust är ett varumärke som designar bikinis i hög kvalitét och god passform, delvis producerade av förbrukat fisknät. Över och underdelar säljs var för sig eftersom alla kroppar ser olika ut och varje individ har sin egen önskan om ett personligt uttryck.
ILAI
Miljövänliga engångsartiklar
 
Ilai är företaget som arbetar för en bättre värld. Alla engångsartiklar så som tallrikar, skålar, bestick mm som för tillfället oftast produceras i plast vill de byta ut mot ett biologiskt och nedbrytbart material, enbart gjort av naturligt nedfallna löv.

Silicon Halli Entreprenörer 2018

BE JUST
Hem- & Trädgårdsprodukter
 
De har bl a tagit fram ett skydd för trampoliner så att inte robotgräsklippare skall ta skada av trampolinens ställning.
STORYSPOT
Crowsourced audioguide app
 
I appen kan du enkelt skapa egna publika ljudguider och publicera på kartan i appen. Använd kartan för att hitta ”storyspots” och ta del av andras guider.
BUBOTREE
Rese- & Eventplanerings app
 
Bubotree är en app som fokuserar på ”social planning” på ett enkelt, socialt och strukturerat sätt.
SCANDICOMPACT
Smarta kompakta hus
 
Idén är att kunna erbjuda bekväma semi-permanenta kompakta hus som alla oavsett samhällsklass skall kunna ha råd med t ex studenter, hemlösa eller flyktingar.
ECOIST
Lättvikts-elbil 
 
Ecoist är ett företag som utvecklar, säljer och producerar energieffektiva fordon. De har en gedigen bakgrund från fordonsindustri och ett stort intresse i miljö och klimatfrågor.
PENGUINUP
Car pool / Taxi Sharing App
 
PenguinUp är en samåknings och Taxi Sharings app som hjälper personer att spara tid, pengar samtidigt som det är bättre för miljön.
HEJHEJ-MATS
Återvinningsbara yogamattor
 
De har utvecklat en helt återvinningsbar yogamatta gjord på återvunnet material. Det innebär att de kan leverera en hållbar produkt som går i linje med cirkulär ekonomi.
MICROMIX
Bevattningssystem för plantor
 
Deras mål är att etablera Micro Greens i Skandinavien. Dessa växter är mer näringsrika och odlas mer hållbart än de gröna växter som vi använder oss av idag.