fbpx

Silicon Halli

Hur ska en entreprenör testa en ny tjänst eller produkt? På en festival, så klart! Det är syftet med EU-projektet InnoQuarter där Hallifornia och Region Halland är svenska partner. De utvalda innovatörerna coachas av inkubatorn HighFive i Halmstad och på Silicon Halli möter de er – framtidens kunder. Mötesplatsen för spännande idéer, nya produkter och samtal.

Tillsammans med HighFive och partners som Coo-Create, Potential.VBG och InQb utökar vi från och med i år festivalen med ett forum för innovation och positiv samhällsutveckling. Coo-Create är Coompanions satsning på att främja socialt entreprenörskap, vilket ligger oss varmt om hjärtat. Potential.VBG är Varbergs egen inkubator. InQb är Varberg Energis innovationsarbete för att hitta och utveckla nya tjänster och produkter inom energi och IoT ­– Internet of Things. Häng på Silicon Halli om du är en ”Doer and Believer”!

Under festivalen

Under Hallifornia hittar du Silicon Halli på Södra Fästningshörnan. Här kommer ni att möta alla entreprenörer som blivit antagna. De finns på plats för att prata om sina idéer och visa sina produkter och tjänster. Att få möta många människor för att samla data, testa eller få feedback på idén är ju perfekt på en festival. Genom att du delar med dig och ger feedback så kan de utvecklas vidare. Vi publicerar snart ett program över området med intressanta föreläsare och presentationer som ni inte vill missa.

Programinnehåll för Silicon Halli 2020 publiceras under våren.

For doers and belivers

Alla framgångsrika entreprenörer vet att produkter och tjänster måste utvecklas ihop med kunden. De vet också hur svårt det kan vara att få kontakt med tillräckligt många människor för att samla data, testa eller få feedback på idén. Detta ska Silicon Halli ändra på!

Så här fungerar det!

OM DU BLIR ANTAGEN?

Inkubatorerna HighFive och Potential .VBG kommer i fem utmanande och innovativa workshops vrida och vända på din idé. Tillsammans med de andra vinnande deltagarna och våra vassa affärsutvecklare ser vi till att din idé är maxad inför mötet med de 40 000 besökarna.

Det här vinner du som blir antagen!

  • 5 innovativa workshops med fokus på din idé
  • Personlig affärsutvecklare i 4 månader
  • Proffessionell hjälp med att bygga varumärke
  • Budget för att implementera din idé på Sillicon Halli
  • Möjlighet att nå ut till 40 000 festivalbesökare
  • Chans att vinna resa, boende och test i annat land

För frågor och pepp:

Anna Petersson, Affärsutvecklare
Anna.petersson@h5halmstad.se

Silicon Halli Entreprenörer 2019

WAWKEN
Undervattensutrustning
 
Drömt om att kunna simma som en delfin? Wawkens ”finthrusters” är en ny typ av framdrivningsutrustning som ger användaren kraft framåt från fötterna och låter kroppen bli det naturligt intuitiva styrmedlet.
VELOLAB
Transportmedel 
 
Velo Lab tillverkar miljövänliga transportalternativ som cyklar, lastcyklar och pedelecs (e-cyklar) med målet att få människor att leva i en mer människo – och djurvänlig stadsmiljö.
TRAVELCHAIN
Reseplanerings app
 
TravelChain vill förändra försäljningskedjan inom reseindustrin genom att vara ett nav för att erbjuda detaljrika tjänster får såväl resenär som resebyrå.
SPEAK UP
Ideell ungdomsförening
 
Speak Up är en ideell förening som erbjuder ungdomar över hela landet en oförglömlig helg. De erbjuder kostnadsfria utbildningsläger inom personlig utveckling där målet är att stärka självkänslan och självförtroendet hos deltagarna.
DUMPA
Återvinnings-tjänst 
 
Dumpa är en ny återvinnings-tjänst som ger dig möjlighet att slänga all din återvinning i en och samma tunna. Dumpa hämtar sedan upp dina sopor utanför dörren och källsorterar åt dig.
AVANT MARINE
Eltransporter 
 
Avant Marine vill förändra hur vi idag använder befintliga vattenvägar i stadsmiljöer. Deras eltransporter är modulära och kan utföra autonoma uppgifter samt underlätta servicefunktionen för transporter.
CUTAWAY
Portabla hängmattor  
 
Cutaway skapar smarta och portabla mångfunktionella hängmattor, perfekta att ta med på resan. Företaget satsar på att göra portabla och smarta produkter som hjälper dig att ta ett kortare break från aktiviteten och istället slappna av och njuta till fullo av naturen.
KUST
Miljövänliga bikinis 
 
Kust är ett varumärke som designar bikinis i hög kvalitét och god passform, delvis producerade av förbrukat fisknät. Över och underdelar säljs var för sig eftersom alla kroppar ser olika ut och varje individ har sin egen önskan om ett personligt uttryck.
ILAI
Miljövänliga engångsartiklar
 
Ilai är företaget som arbetar för en bättre värld. Alla engångsartiklar så som tallrikar, skålar, bestick mm som för tillfället oftast produceras i plast vill de byta ut mot ett biologiskt och nedbrytbart material, enbart gjort av naturligt nedfallna löv.

Silicon Halli Entreprenörer 2018

BE JUST
Hem- & Trädgårdsprodukter
 
De har bl a tagit fram ett skydd för trampoliner så att inte robotgräsklippare skall ta skada av trampolinens ställning.
STORYSPOT
Crowsourced audioguide app
 
I appen kan du enkelt skapa egna publika ljudguider och publicera på kartan i appen. Använd kartan för att hitta ”storyspots” och ta del av andras guider.
BUBOTREE
Rese- & Eventplanerings app
 
Bubotree är en app som fokuserar på ”social planning” på ett enkelt, socialt och strukturerat sätt.
SCANDICOMPACT
Smarta kompakta hus
 
Idén är att kunna erbjuda bekväma semi-permanenta kompakta hus som alla oavsett samhällsklass skall kunna ha råd med t ex studenter, hemlösa eller flyktingar.
ECOIST
Lättvikts-elbil 
 
Ecoist är ett företag som utvecklar, säljer och producerar energieffektiva fordon. De har en gedigen bakgrund från fordonsindustri och ett stort intresse i miljö och klimatfrågor.
PENGUINUP
Car pool / Taxi Sharing App
 
PenguinUp är en samåknings och Taxi Sharings app som hjälper personer att spara tid, pengar samtidigt som det är bättre för miljön.
HEJHEJ-MATS
Återvinningsbara yogamattor
 
De har utvecklat en helt återvinningsbar yogamatta gjord på återvunnet material. Det innebär att de kan leverera en hållbar produkt som går i linje med cirkulär ekonomi.
MICROMIX
Bevattningssystem för plantor
 
Deras mål är att etablera Micro Greens i Skandinavien. Dessa växter är mer näringsrika och odlas mer hållbart än de gröna växter som vi använder oss av idag.