En av nyheterna under Hallifornia i sommar kommer att vara street-området vid Norra fästningshörnan. Förra året var det cirkusföreställningar där. I år kommer platsen att fyllas av dansare, konstnärer och en massa andra roliga grejer.

Tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan så kommer Tobias (till höger) och Benjamin (till vänster) från SB Entertainment fylla programmet med workshops och uppvisningar. Vi tycker att det är extra kul att ha med dessa eldsjälar som finner sin glädje, passion och energi i dansen.

Inför Grand Finale har Tobias och Benjamin bett oss om att bygga en massa danspodier på Borggården. Tillsammans med sitt crew lovar de oss showande bartenders, dansare, magiker och andra performanceakter. Det ser vi verkligen fram emot. I helgen har SB haft premiär för ett av sina nya underhållningskoncept på Port du Solei i Göteborg. Vi passade på att ställa dem några frågor om vad vi kan förvänta oss inför Hallifornia.

Vilka är SB Entertainment?

– SB är en blandad kompott av vänner som vi träffat genom vår resa i livet. Alla har ett gemensamt intresse – dans, berättar Tobias. Det som fick oss att starta SB var en dröm om att vi skulle kunna jobba med våra vänner i olika projekt. Det har varit en fantastisk känsla att kunna göra verklighet av det. Vi är människor som vill satsa utan att behöva blicka tillbaka. Under Hallifornia kommer många av våra vänner som är ute på turné i andra delar av världen att möta upp oss. Det kommer att bli helt galet bra.

Varför har ni valt att vara en del av Hallifornia?

– Efter att vi sett videon från förra året fick vi känsla av att det här kan vi bara inte missa, säger Benjamin. Men vi ville också vara med och göra det ännu bättre. Festivaler är nytt för oss så givetvis känns det extra spännande inför Hallifornia. Ett stort plus är att evenemanget riktar sig till både stora och små samt nybörjare och proffs. Vi gillar det då det brukar bli mycket bättre stämning då.

– Bakom Hallifornia ligger det mycket passion och glädje, fortsätter Tobias. Att få jobba med människor som förenar passion och arbete tycker vi är något bland det häftigaste man kan göra. Det tog inte mer än någon dag efter att vi träffat Hallifornia-gänget innan vi kände att det var helrätt. Det spelar ingen roll om det handlar om dans eller någonting annat. Personer som brinner för sin sak är en stor inspirationkälla för oss och det är den typen av människor vi älskar att ha i vår omgivning. Vi hoppas att det här är starten för ett långt samarbete!

Vad kan besökarna förvänta sig på Norra Fästningshörnan?

– Det är stort fokus på att få till en skön atmosfär, säger Benjamin. Vi vill erbjuda en helhetsupplevelse där dansen är ett element av flera. Om du inte vill dansa så kan du slå dig ner och bara njuta, ta något att äta eller dricka och bara uppleva. Det ska finnas någonting för alla sinnen. Sen är ju så klart dansen central. Vi planerar tillsammans med Vuxenskolan att ta hit några av de främsta danslärarna som kan inspirera och lära ut tekniker. Det kommer att vara en fantastisk möjlighet för dem som dansar på en hög nivå. Men det blir också nybörjarworkshops, uppvisningar och så klart den bästa musiken.

Vad kan vi förvänta oss av er på Borggården under Grand Finale?

– Borggården är en av dem fräckaste arenor vi sett. Idén om att skapa en nattklubbsmiljö på en borggård är riktigt cool. Det går att experimentera mycket i den miljön, menar Tobias. Vi är så klart sjukt taggade då vi kanske aldrig mer får en sådan möjlighet igen. Vi kommer att försöka bygga så mycket som möjligt kring den historiska miljön och jag är övertygad om att det kommer att bli helt galet. Det kommer att hända mycket men jag vet inte om vi kan avslöja allt nu, då blir det ju ingen överraskning, fortsätter han och skrattar.

Och den viktigaste frågan sist: Hur taggade är ni?

– Vi är mer än taggade nu och det är så många som vill hänga med ner från Göteborg så att vi håller på att försöka lösa egna bussar som kan köra oss fram och tillbaka till Varberg, fortsätter Benjamin. Om vi löser det så kommer informationen upp på Hallifornias hemsida så att vem som helst från Göteborg kan boka plats och hänga med. Bara bussresan kommer att vara en upplevelse i sig.