Den unika skimboardpoolen Urban Skim Park (som det bara finns ett exemplar av i världen) kommer under Hallifornia att fylla spökitetsparken med skim, vattenplask, skratt och tävlingar. Förra året gästades vi av DB Skimboards teamriders som var ute på europaturné och gav oss en grym show. I år blir det ännu bättre då vi kommer att vara värdar för det fjärde stoppet för en tour som kommer att gå över hela Europa. Längre fram ska vi prata mer med Jonathan på SkimX som är ansvarig för tävlingen för att få veta mer om årets upplägg och vilka de internationella åkarna är.

För att det ska bli en riktigt god stämning runt Urban Skim Park i sommar så har vi bett PJ (Per-Johan) och Jesper, Hallifornias egna Piff & Puff, att ta hand om alla besökare. Här får ni en möjlighet att lära känna dessa Hallimaniacs lite bättre.

Hur är läget?
– Solen lyser äntligen över Varberg, säger PJ. Jag har den sjukaste summer-feelingen någonsin!

– Det är kanon! Lite småtrist att man inte har något spexigt smeknamn som PJ men det ska vi väl kunna styra upp, fortsätter Jesper och skrattar. Annars är allting riktigt bra!

Kan ni berätta lite mer om er själva?
– Jag är en kille från Göteborgstrakten som genom min fantastiska vän PJ har kommit att kära ner mig i denna vackra sommarstad, speciellt Hallifornakulturen och alla Hallimaniacs, svarar Jesper. Man kanske kan säga att jag är kusinen från landet, fast tvärtom.

– Jag är uppvuxen i Göteborg men har bott i Varberg sen år 2000, fortsätter PJ. Jag är nyutbildad bartender och för mig är Varberg sommarstaden nummer ett. Med tanke på mitt intresse för skimboarding och vattensporter överlag så lär varbergarna inte bli av med mig på ett tag.

Hur taggade är ni inför Hallifornia i år?
– Jag kan inte med ord beskriva hur psyched jag är! Det var, helt ärligt, den roligaste och bästa veckan någonsin förra året, säger Jesper. Det kommer bara kunna bli bättre i år. Sjukt taggad!

– Och jag är peppad till tusen, fyller PJ i. Halliforniaveckan är en av de bästa veckorna på hela året. Vet inte om jag kan jämföra det med något annat. Liknande festival existerar inte, inte i Sverige i vart fall. Framförallt tror jag att avslutningen inne på Borggården kommer bli något riktigt sjukt.

Vad fick er att inolvera er i år igen?

– Det fanns inget annat alternativ, säger Jesper bestämt. Förra året rullade jag in i mitten av planeringen och produktionen så det skall bli riktigt skoj och lärorikt att kunna vara med och bidra och uppleva hela Hallifornia!

– Det sköna hänget med alla fantastiska Hallimaniacs. När vi, tillsammans, sitter och grillar och åker wakeboard i vallgraven efter en dag fylld av ibland slitigt men framförallt roligt jobb. Jag ser givetvis fram emot alla aktiviteter med och alla sköna besökare som strosar runt på strandpromenaden med solen i håret och ett leende på läpparna, fortsätter PJ.

Ni ansvarar för skimboardparken i år. Hur känns det? Vad kan vi förvänta oss?

– Lite nervigt är det ju, stort ansvar och så, svarar Jesper. Men vi känner oss förberedda. Vi hade hand om skimmen tillsammans med Jonathan från SkimX förra året vilket har gett oss lite kött på benen. Det blir nog kanon! Ni kan förvänta er mängder av garv, vurpor, magplask och skönt häng. Och det bara från oss två! Tillsammans kommer vi ha tre riktigt grymma dagar. Alla är välkomna!

– Det är sjukt kul att få det ansvaret i år. Jag har jobbat med skimboarden ett par år innan. Men nu kommer jag och Jesper space:a till det lite extra. Vi kommer bjuda på ett riktigt skönt häng och det är nog mest Jesper som står för vurporna, säger PJ och skrattar.

Ni blir kallade för Hallifornias Piff & Puff av era kollegor. Finns det några andra karaktärer bland alla Hallimaniacs?

– Njaaa, säger Jesper efter att ha funderat ett tag. Vi har ju Ior, också känd som Mattias eller ”Sabotören” som är hans senaste smeknamn. Annars tycker jag att PJ är ganska lik Avicii och det var nog en och annan som trodde att vi hade en världskänd DJ i badbyxor förra året.

– Jag slår vad om att det är Mattias eller Oliver som skrivit frågan. Vi är i alla fall de enda Disneystjärnorna om du frågar mig, säger PJ och skrattar. Piff & Puff at your service!