Historien kring Varbergs Fästning kantas av strider mellan svenskar och danskar. 2014 är det återigen dags för maktskifte. Förtrupperna från Hallifornias fest- och musikpluton bjuder in oss alla till att återta kulturens högborg. I historieböckerna kommer det dokumenteras hur vi med hjälp av eld, trummor, musik och fanfarer fick hela Borggården att gunga.

I centrum av det som kommer bli Halliforniaområdet under de tre dagarna i juli finner du Varbergs stolthet – Fästningen. Fästningen uppfördes i slutet av 1200-talet som en borg och utökades i slutet av 1500-talet och början av 1600-talet till en stark fästning. Genom freden i Brömsebro, 1645, blev en av norra Europas modernaste fästningar återigen i svensk ägo. I samarbete med Hallands Kulturhistoriska museum har vi äntligen fått möjlighet att arrangera Hallifornias grand finale fest den 19 juli på Borggården.

Förköpsbiljetter kommer att släppas under andra halvan av maj. Missa inte denna unika avslutning på Hallifornia!