Vad sägs om att yoga på en grön och mjuk gräsmatta i Societetsparken? Under Hallifornia kommer Beata från BeYoga ta oss in i yogans fridfulla värld. Ifjol kom vi i kontakt med Beata genom en instagramtävling. Hon vann tävlingen med en riktigt härlig bild och vips så hade vi yoga som en del av Hallifornia. Vi bad Beata berätta lite om yoga och vad vi kan förvänta oss under de tre dagarna i juli. 

Hej Beata. Skulle du vilja berätta om dig själv?
– Jag jobbar som yogalärare på heltid på olika yogastudios i Stockholm, berättar Beata. Yoga och att resa är min stora passion.

Hur kom du i kontakt med yogan?
– Jag kom i kontakt med yoga första gången under en längre resa till Nya Zeeland 2003 och sedan dess har yogan funnits i mitt liv, säger Beata och ler. Sedan 2009 har jag praktiserat yoga dagligen.

Varför har du valt att vara en del av Hallifornia?
– Det har sedan länge varit en dröm för mig att få undervisa yoga i min vackra hemstad Varberg. Hallifornia är en härlig festival, fortsätter hon. Ett kul happening i min favoritstad och det känns oerhört roligt att få vara med och bidra med min stora passion, yoga! Förra årets festival gav mersmak och jag längtar verkligen till årets upplaga i juli.

Varför bör man prova på yoga?
– Yoga betyder olika saker för olika utövare, förklarar Beata. Om du är nyfiken på att utmana din balans och ditt fokus är yoga något för dig. Yoga ger mig en större kontakt med fler delar av mitt liv på många vis. Bland annat styrka, fokus och gemenskap! Gemenskapen kring yoga är en viktig faktor för mig.

Finns det någon likhet mellan yoga och de övriga aktiviteterna under Hallifornia?
– Absolut! Sol, salt, svett, balans, mod och glädje! Yoga och vattensport hör ihop och jag älskar att kunna sammanföra båda kulturerna.

Var kommer yogan hålla till och vem kan vara med?
– Vi kommer hålla till i Societetsparken. Yoga är en individuell upplevelse tillsammans med andra så försök att släpp hur det ser ut när andra yogar och fokusera på hur du själv upplever det. Alla som är sugna att prova på är välkomna oavsett ålder. Viktigast är ett öppet sinne och humor, avslutar Beata.

Vill ni veta mer kan ni besöka www.beyoga.se