Din kropp viner genom vinden, du känner asfalten vibrera under brädan och hjärtat pumpar i takt med hastigheten. Du har nyligen slängt dig ut över krönet på Beatas Lid backen och ser åskådarna komma allt närmre och närmre. På väg mot mål slide:ar du ett par meter för att sedan avsluta ditt åk på något publikfriande sätt. Publiken jublar!

I samarbete med Boardlife.se och ett av världens ledande longboardvarumärken Sector 9 bjuder vi in till riktigt juste longboardåkning. Longboardaktiviteterna kommer ta plats vid Beatas Lid backen intill fästningens vallgrav. Förra veckan fick ni stifta bekantskap med Simon när han tillsammans med David och Stefan från Varbergs kommun räddade hela longboardaktiviteten (se bild här). Tidigare idag dök Simon upp för att måla om sin bräda i Hallifornias färger inför ett litet projekt vi ska göra tillsammans. Vi tog varsin energidricka och slog oss ner på vårt kontor inuti gamla Marmeladfabriken i Varberg.

Tja Simon. Hur är läget?

Tjenare! Jo sommaren är äntligen här och snart även Hallifornia så allt är så bra som det bara kan bli!

Tack för senast. Du löste så vi fick rätt asfalt vid longboardbacken. Hur viktigt var detta?

– Väldigt viktigt, svarar Simon. Nu när vi löst rätt asfalt kan vi erbjuda longboardåkarna att få prova på att slide:a nerför backen också istället för att bara glida. Vi kommer få se mycket förstklassig åkning med många snygga slides både innan och under Sector 9’s Slide Jam som hålls på lördagen.

De som följer oss på facebook har säkert sett bilden på dig när du stod tillsammans med Stefan från Varbergs kommun och David från Skanska. Men vem är Simon Anderson egentligen förutom ett vackert yttre och en soft personlighet?

– Haha det var snällt sagt. Jag är en riktig brädnörd som kan för mycket om alla olika grejer inom longboard, säger Simon skrattandes. Jag gillar även musik. På kvällarna spelar jag gärna lite gura med vänner i solnedgången och i duschen får jag utlopp för min sång haha. Förra årets Hallifornia gav mig mersmak och jag hoppas kunna jobba med fler evenemang i framtiden.

Du kommer från Boardlife.se. Vilka är det?

– Boardlife.se är en av Sveriges ledande longboard-affärer. Vi gillar att sprida stoke och glädje bland alla som redan åker och för de som vill börja. Vi har även ett superhärligt team som ni kommer få träffa under Hallifornia. Vi älskar att åka bräda, ha skoj och åka ännu mer bräda, fortsätter Simon leendes. Precis som ifjol kommer vi arrangera SM i longboard-downhill men innan dess ska vi på Boardlife.se visa resten av Sverige hur fantastisk bra västkusten och Varberg är på sommaren! 

Förra året annordnades Orangatang Slide Jam. I år blir det Sector 9 Slide Jam. Kan du berätta något mer om tävlingen? Hur känns det att jobba med Sector 9?

– Vi tycker att Sector 9 är ett av de finare märkena i longboard-världen. När vi fick chansen att arrangera Slide Jam:et med dem var svaret ”JA” lika givet som att påven har hatt på huvudet. Tävlingen kommer ha ett flertal olika grenar. Bland annat snyggast åkstil, längsta slide och sjukast trick. Alla grenar innefattar en hel del färdighet och mod för att genomföra då underlaget är hårt. Förhoppningsvis kommer det lika mycket skönt folk och kollar på tävlingen som förra året. Publiken gjorde åkarna otroligt laddade när de stod på toppen av backen och såg ner på den enorma åskådarmängden.

Precis som förra året kommer ni hålla till vid Beatas Lid backen precis intill vallgraven. Utöver Slide Jam:et, vad kan vi förvänta oss för happenings vid er yta?

– Gött häng, mycket skratt och en riktigt skön stämning. Det som Hallifornia går ut på, inflikar Simon. Vi kommer även ha lite extra bra deals i vårt tält på olika produkter och kommer eventuellt att hålla i lite småtävlingar. Checka in våra brädor, häng med oss och Sector9, ta del av Hallifornia känslan och ladda upp inför avslutningen på borggården (mer info om Hallifornia: Grand Finale och Early Bird-biljetter här).

Vad tycker du om Hallifornias supporterband och hur är det kopplat till longboarden?
– Genom att köpa ett supporterband så stödjer du Hallifornia. Detta leder i sin tur till att vi kan komma ner till Varberg och sprida bra stämning och gemenskap. Dessutom får vi chansen att locka nya åkare till sporten och på så sätt utveckla den till något större, förklarar Simon. Genom att köpa ett supporterband gynnar du inte bara Hallifornia utan även hela longboard-sverige! (För mer info om Hallifornias Supporterband, klicka här)