(Illustration av Lisa-Stina Pettersson för Hallifornia 2014)

 

Att konst hör ihop med actionsporter som surf och skate är kanske inte självklart för alla. Faktum är att det räcker med att vända på en skateboard för att inse kopplingen. Ett av årets inslag under Hallifornia kommer att vara street-art. Vi chattade med Lisa-Stina som är en av flera konstnärer som kommer till Hallifornia.

Hej  Lisa-Stina. Vill du berätta för våra läsare vem du är?

– Jag heter Lisa-Stina Pettersson och är en vindsurfing galen Åsa-bo som älskar att teckna. Intresset för tecknandet gjorde att jag utbildade mig till Industridesigner och jobbar nu främst med produktgrafik i det egna företaget Framot.

Hur blev du intresserad av Hallifornia?

– Då jag älskar surfkulturen och ”konst kulturen” så känns ju Hallifornia som det optimala eventet! Jag var en flitig besökare på Costal Culture och det känns jättekul att det finns ett nytt forum där surf kan möta konst.

Finns det någon koppling mellan konst och Hallifornia?

– I surf- och skatekulturen finns en massa grym grafik, illustrationer, grafitti med mera som av någon anledning inte klassas som konst. En anledning kan ju också vara att konsumenterna av konsten inte är penning starka medborgare i makt position utan unga människor. Därför är det ju helt perfekt att kunna visa den här typen av konst där målgruppen finns.

Vad kan besökarna göra hos dig under evenemanget?

– Jag kommer att vara på Hallifornia tillsammans med min kompis Linda Vagnelind som också är konstnär. Vi kommer att visa och sälja våra bilder samt sitta och måla skateboards live. Bilderna bygger främst på temat surf och en helt ny serie bilder på det ganska smala temat ”aggro femenistisk surfkonst” visas för första gången, missa inte det!