Grand Finale kommer att bjuda på någonting extra i matväg. När portarna öppnar 19.00 på lördagen står Tovedals redo för anstormning och lovar en meny inne på Borggården utan dess like. Vad sägs om en haloumiwrap med hummus och rödkålssallad, grillad chorizoburgare i saftigt mjukt bröd med sallad, cole slaw och dressing eller en pulled pork burgare i mjuk och saftig soft bun med de rätta tillbehören? För den som vill ha lite tilltugg under kvällen så erbjuds lättare snacksrätter, såsom quesadillas, rostade kikärtor samt chilikryddade varma pop corn. Allt stekt och rostat på plats i Tovedals enorma stekpannor. I barerna serveras noga utvalda drycker som kommer att hålla humöret på topp hela kvällen. Vi är väldigt glada över att ha en serveringspartner som står för en så passa hög kvalitet. Vi passade på att ställa några frågor till Mats och Maria som driver Tovedals.

Hur kommer det sig att Tovedals är en del av Hallifornia i år?

– Vår kärlek till Varberg, havet, stränderna och människorna genomsyrar allt vi gör, säger Mats. Att vi är serveringspartner till Hallifornia, där våra gemensamma intressen möts, ser vi som ett privilegium. Vi tror att vi kan bidra till att lyfta fram den rätta känslan på evenemanget med vår mat.

Kommer ni att ha några serveringar dagtid?

– Förutom serveringen under Grand Finale kommer vi att ha uteserveringar vid Vallgraven och Badhusplatsen i anslutning till dagsaktiviteterna, berättar Maria.

Kommer det att finnas någonting för alla under Hallifornia?

– Tovedals ska vara det självklara valet för alla som vill äta äkta mat gjord på riktiga råvaror, säger Mats. Är man allergiker har vi givetvis plockat fram andra goda alternativ. Det är inga konstigheter utan bara att säga till när man beställer.

– Vi vill att maten ska vara en positiv del av upplevelsen under Hallifornia, säger Maria. Vi kommer därför ha en riktigt prisvärd meny under Grand Finale där alla rätter ligger under hundralappen. Det blir en lång kväll och man ska kunna äta både en och två gånger utan att det ska svida i plånboken.

Maten som kommer att serveras under Hallifornia förbereds i Tovedals tillagningskök i Breared. Där bakar de sitt egna surdegsbröd gjort på råg- och vetesurdeg. I Breared finns också en restaurang som är öppen för lunch under veckorna och ibland kvällstid. Sedan starten 2002 har Tovedals strävat efter att ligga i framkant i valet av råvaror och smaker.

Kan ni berätta lite mer om vad Tovedals är för typ av restaurang?

– Tovedals är i grunden ett modernt cateringföretag som erbjuder allt från enkla luncher till stora middagar och bufféer med personal och porslin från två till trehundra personer, berättar Mats. Vi lagar all mat från grunden, helt utan tillsatser och konstgjorda ämnen. Vår ambition är att använda så mycket ekologiska och närproducerade råvaror vi kan.

– Utöver restaurangen i Breared driver vi även ett café i kulturhuset Komedianten, tillägger Maria. Allt som serveras här är gjort för hand och det mesta av ekologiska råvaror. Kaffet som serveras är också av högsta kvalitet och all vår personal är utbildade baristor.