Anmälan till en av de mest spektakulära tävlingarna under Hallifornia öppnar idag. King and Queen the Castle är wakeboardtävlingen som går av stapeln för tredje året i rad i vallgraven. Den ligger nedanför Varbergs fästning där många drottningar och kungar huserat genom århundraden! Vi räknar med samma fantastiska atmosfär som tidigare år – generös och nervkittlande i en härlig blandning! God stämning bland de tävlande och rejäl publiksupport längs vallgravens stränder är tävlingens kännetecken. Det kommer att finnas en dam- och en herrklass och vi har samma setup som förra året: två kickers (hopp) och en slider.

Till alla tjejer som funderar över om ni ska anmäla er: Gör det! Tävlingen är kul och publiken kommer att vara på eran sida. Tjejer som deltar i tävlingen är viktiga förebilder för de yngre tjejerna inom wakeboard och i publiken. Vår önskan är att det ska vara en jämn fördelning av tjejer och killar bland de tävlande i King and Queen of the Castle.

Kvalet kommer att börja 15.00 och pågå under fredagskvällen den 18 juli. Finalen börjar 15.00 lördagen den 19 juli. Målsättningen är att genomföra finalen på en timme så att alla vi som ska på Grand Finale hinner hem för att duscha. Men vi vet att det ibland blir en mer utdragen, nervkittlande tävling. Anmäl dig till King and Queen of the Castle här.

Denna Urban Cable Tour-tävling är möjlig att genomföra genom att det är flera engagerade wakeboardåkare i Varberg som brinner för sin sport. Vårt wakecrew bestående av Leo Pihlblad, Linus Thuresson, Christian Karlsson, Elias Pelby och Per Lind. De hjälper till med etablering, lägger ut banan, instruerar besökare och är ovärderliga för att allt ska bli bra. En extra eloge till Leo som tar ett extra stort ansvar och jobbar med alla detaljer som är så viktiga för att det ska bli en lyckad tävling. I år vill vi se dessa varbergare satsa fullt ut i tävling och försvara stadens heder.

leo_uct

Leo Pihlblad tar ansvar för wakeboardens utveckling i Varberg

 

Nicolai Perdrup från No Comply kommer att vara tävlingsansvarig under Queen and King of the Castle. Nicolai har lång erfarenhet av att arrangera wakeboardtävlingar och var med vid de första stora Urban Cable Tour-tävlingen under Malmöfestivalen 2010. För frågor rörande tävlingen, skicka ett mail till: nicolai@nocomply.se

Simon Jaktlund, vår kära stöttepelare från Norrland med sin fantastiska optimism har lovat att komma ner och spänna vajern så att den är perfekt inför tävlingen. Kanske får vi se Simon delta i sina utmanande shorts precis som han gjorde förra året.

Sist men inte minst ska det bli spännande att se vilka åkare som kommer att vara med i år. Kommer förra årets drottning Susanne Svennson tillbaka också i år? Vem vågar utmana den obesegrade kungen Nils Heuman? Välkommen tillbaka Susanne Svensson och Nils Heuman, för att försvara er troner!

 

Anmälningsformulär

Registrering till King and Queen of the Castle

För frågor

Nicolai Perdrup, tävlingsansvarig: nicolai@nocomply.se