Hallifornia handlar lika mycket om social hållbarhet som ekologisk. Oväntade och nya möten mellan människor med skiftande bakgrund är Varbergs framtid. Integration är för oss en fråga om att hitta former för såna möten. På Sport Camp nästa vecka möts barn och ungdomar från Varbergs fritidsgård, från Fenix – boendet för ensamkommande flyktingbarn och de som är boende i eller på semester i Varberg. Det blir spänning och det blir kul – precis de upplevelser som skapar gemenskap och bäddar för fortsatta kontakter i framtiden. Samarbetet mellan Varbergs kommun och Nordic surfers för att finna ut hur man kan jobba med ungdomar och integration handlar just om social hållbarhet.

Det gör även vår samverkan med Region Halland som handlar om att handleda och skapa meningsfulla jobb för studenter och ungdomarna i vårt entusiastiska Street Crew. Ansvar, glädje, uthållighet, gemenskap och att satsa mot ett mål – tre dagars Hallifornia! Alltsammans erfarenheter som ger en extra skjuts för den som är ung och på väg mot arbetslivet.

Kultur och delaktighet är lika viktiga inslag i vårt tänkande om social hållbarhet i Hallifornia. Samarbete med Hallands Kulturhistoriska Museum har gjort fästningen och Borggården till en självklar plats för nya möten och oväntade händelser flera somrar i rad. Surfbussar, graffitimålning, café med textilhantverk eller lite avslappnat ”häng” på halmstoppade kuddar utomhus. I år ser vi fram emot Grand Finale inne på Borggården med musik, god mat, artister, performance och självklart en mycket dansglad publik.

Fästningen, Varbergs kännetecken och stolthet, som centrum för Hallifornias evenemangsområde ser ut att bli en succé med goda möjligheter inför framtiden.  Vår stora sommarhändelse handlar inte bara om tre dagar. Glädje, stolthet, nya idéer och kontakter inför framtiden uppstår hela tiden och året om.  Passa därför på att delta i den medborgardialog som finns vid Tullhuset under torsdagen på Hallifornia – där kan du ge dina synpunkter på framtidens Varberg!  Innovation – lite av ett modeord idag – är verklighet för Hallifornia och Varberg. Social hållbarhet handlar om möten omkring kreativa idéer inför framtiden. Nu satsar vi på att hantera utmaningen som alltid följer innovatörer i spåren – att skapa ömsesidig förståelse och fungerande samverkan mellan offentliga, ideella och privata aktörer.