Allt som vi människor gör påverkar vår omgivning. Ett evenemang som Hallifornia innebär att det blir många transporter, resor och framtagning av nytt material. För oss är det därför viktigt att vi försöker göra så mycket vi kan för att inte smutsa ner.

Till alla er som precis som vi tycker att dessa frågor är viktiga har vi en glädjande nyhet. Våra prova-på aktiviteter är så utsläppsfria som det går. Det krävs ingen förbränningsmotor för att åka longboard, träna yoga eller för att dansa. Vi behöver väl förhoppningsvis inte säga det men soptunnorna som står på området är till för allt skräp.

Vårt wakeboardsystem i Vallgraven är det enda som drivs av en motor. Men det är inget fossilbränsle här då den motorn är elektrisk. Elen kommer bara från vind och vatten och är 100 % grön. Det är Varberg Energi som står för detta genom deras miljövänliga satsning VIVA. Vi kan lova att det är bra kräm i uttaget och att denna el passar lika bra till nytta som till nöje. Så passa på att åka wakeboard och lyssna på musik med gott samvete under Hallifornia.

Men Varberg Energi är inte det enda företaget som bryr sig om miljön under Hallifornia. Avsändare för Urban Skim Park är nämligen Coop Forum Varberg som förmodligen erbjuder stans största och bästa utbud när det kommer till ekologisk och rättvisemärkt mat. Så om du tar med dig en egen picknick-korg sväng förbi Coop Forum i Breared så kan du vara säker på att få en slanggurka som är grön i dubbel bemärkelse. På taket sitter solceller, kyldiskarna drivs utan freon och de har en egen biogasanläggning som omvandlar alla matrester till miljövänlig biogas. Word!