kultur-2Mötesplatsen för den nya kustkulturen är självklar – Hallifornia 2015. Delaktighet kreativitet, glädje och gemenskap är vad det handlar om.

Här förenas alla slags brädsporter på land och i vatten med dans, yoga, musik, performance, konst och fest. God mat, umgänge, publik, avkoppling i sommarvärmen, stillhet eller häftiga upplevelser samsas i en härlig blandning.

Varberg med sitt unika läge och långa historia som bad- och kurort möter nu och välkomnar den nya kustkulturen. Surfarna som lockades av Apelvikens perfekta läge och hängde vid sina bussar på surfparkeringen blev pionjärerna. Nu kommer andra och tredje generationens tjejer och killar som älskar sin bräda och den häftiga känslan av att få visa sin skicklighet inför publik.

Och glädjen sprids, alltfler upptäcker den nya kustkulturen. Tävlande, prova-på deltagare, publik, utställare, entreprenörer, ideella, kommunens medarbetare – nu är vi på gång!

kultur-4