Kom och häng med oss och gör en insats för freden!

Vad har en hängmatta med fredsarbete att göra? Nu har du chansen att upptäcka det genom att boka in dig för en timme i en hängmatta på Varbergs torg på långtorsdag 25 juni kl 18-19. 100 personer kommer att ligga i 100 hängmattor under en timme och tillsammans skapar vi 100 timmar för fred. För 100 kr kan du via SMS reservera din sköna plats i hängmattan och drömma dig bort en timme med avstängd mobiltelefon. Du kan sedan skriva ner dina tankar om fred i sociala medier under hashtaggarna #varbergcalling och #hallifornia.

vbgcallingforpeace_loggaochsymbolSMS:a ROSENFRED namn efternamn till 72550 så får du ditt unika hängmattenummer och kan koppla av och nätverka för fred i din hängmatta. Din gåva på 100 kr går till Svenska Freds arbete för en fredligare värld. Läs mer på www.svenskafreds.se/varbergcalling/hang-loose

 

Med den här manifestationen som är ett samarrangemang mellan Hallifornia och VARBERG CALLING for Peace vill vi uppmärksamma hur grunden för fredsarbete handlar om en ett aktivt ställningstagande och en vilja till förändring. Precis en sån stark önskan om en fredlig värld förenade de 200 deltagare som för 100 år sen samlades på Rosenfredsskolan i Varberg 1915 på en unik kongress. Fredsaktivister från många olika länder samlades mitt under brinnande världskrig och Svenska freds- och skiljedomsföreningen, idag kallad Svenska freds, var en av dem. Kongressprotokollet sändes vidare till alla världens regeringar och parlament. Det anses vara en grund för bildandet av Nationernas Förbund och senare dagens FN, Förenta nationerna.

 

Du som inte befinner dig i Varberg nästa vecka har chansen även under Hallifornia. Den 17 juli upprepar vi manifestationen med 100 hängmattor på plats på festivalområdet vid Varbergs fästning. Så ta chansen och kom och häng med oss för en stilla stund i hängmattan! Din känsla av frid, nya idéer och tankar som motar bort stress blir en del av något större – ett stöd till kampen för fred! Visst kan ”skönt häng”, ett av våra favorituttryck, förena både glädje och allvar!

100 pers i 100 hängmattor som bara softar i totalt 100 timmar! (Illustration MALIN BELLMAN)
100 pers i 100 hängmattor som bara softar i totalt 100 timmar! (Illustration MALIN BELLMAN)