Förra veckan skickade vi på Hallifornia ut vår elite-longboard squad på uppdrag, att test-slidea Beatas-lid backen. Efter fjolårets uteblivande slidejam så kände vi att vi ville ha en revansch i år.

Förra året var backen under ombyggnation så tyvärr gick det inte bra att slidea där då. Men efter två timmars testande kan vår longboardansvarige Simon Anderson och hans slide-kompis Daniel Lennartsson intyga att backen är i det bästa skick den någonsin varit.

Det glider väldigt jämnt och skönt nu till skillnad från 2013 när man inte riktigt visste om det skulle släppa eller greppa. Men nu vet man direkt när det kommer släppa, hur det kommer glida och att man inte får något konstigt grepp med hjulen mitt i sliden. Jag ser fram emot att så väl åka där själv i sommar som att se när andra åkare trycker ut snygga slides i backen!” – Simon Anderson

2013 hade vi Orangatang slidejam som blev väldigt lyckat och lockade många åskådare samt åkare från hela Sverige. Med ny asfalt i backen tror vi att årets slidejam kommer bli ännu bättre än för två år sedan.

beatas1

Hoppas vi ses där, antingen bredvid varandra i åskådar-klungan eller som åkare som står på toppen och planerar sitt nästa åk i backen framför publiken.