Den ärorika titeln Queen of the Castle två år i rad tillhör Susanne Svensson. Nu börjar det närma sig för den årliga publiksuccén, wakeboardtävlingen i vallgraven nedanför Varbergs fästning. Vi vill förstås gärna veta vem the Queen är och inte minst om hon ställer upp igen i år.

 

Hej Susanne, vem är du?

– Jag är Varbergsbo som nyss flyttat hem efter några års studier på annan ort. Det känns så skönt för jag älskar verkligen Varberg. Nu är jag utbildad socionom och jobbar här i kommunen. Kitesurfing är mitt stora intresse så snart det blåser och så har jag börjat vågsurfa. Jag har alltid  gillat att idrotta. Det har varit både fotboll och innebandy, och wakeboard är ju jätteroligt!  Sen hänger jag med mina vänner på fritiden, fikar och gillar att baka.

 

Wakeboard är egentligen inte alls Susannes starkaste surfgren utan det var mest för skojs skull som hon ställde upp första gången. Och vann! Och då fanns det inte mycket att välja på året efter.

– Jag var ju tvungen att ställa upp och försvara min titel, säger Susanne och skrattar. Och inte minst viktigt – för att ha roligt.

 

Vad vill du bidra med för att Hallifornia 2015 ska bli en toppen-upplevelse för alla?

– Nu i år vill jag verkligen försöka få med så många tjejer som möjligt i Queen of the Castle tävlingen. Det är fint om fler får uppleva att det handlar om att göra det för skojs skull. Oavsett förkunskaper så häng med och prova på, var med och tävla! Det finns ingen prestige utan handlar om att ha kul. Jag hoppas på ett stort engagemang och att många tjejer ställer upp.

 

Att wakeboardtävlingen är lätttillgänglig mitt i stan med en härlig och generös stämning är precis det som Susanne vill betona. Just själva atmosfären under de tre dagarna är det som hon uppskattar mest och ser fram emot.

 

Vad får man inte missa på  årets Hallifornia?

– Hallifornia är ett väldigt trevligt event för att det är så brett. Det handlar verkligen om chansen att få prova på för alla. Just att det är så öppet och blandat med olika tävlingar är jättefint. Det gäller att njuta av den härliga blandningen och att det är så tillgängligt för alla, inte bara för dem som surfar. Inte minst avslutningsfesten, Grand Final, med alla artister är toppen.

 

Är det något som du vill tillägga?

– Ja, att alla är välkomna på Hallifornia 2015!

queen2

Bild från 2013 då Susanne vann Queen of the Castle första gången.

 

 

I år vill vi att Du anmäler dig och ger Susanne en match om titeln! Tjejer och killar, ta chansen och anmäl er till årets waketävling under Hallifornia på länken nedan!

Anmälan till wake-tävlingen – King and Queen of the Castle 2015 – hittar du här.