Under sju år har vi på Nordic Surfers arrangerat Hallifornia i Varberg som lockar 40 000 besökare. När det stod klart för oss att festivalen, i den form som vi planerat för inte skulle kunna genomföras blev frågeställningarna givetvis många. Hur gör vi nu? Det tog inte lång tid innan vi insåg att vi ville återvända till kärnan av varför festivalen en gång startades.

Hallifornia som idé är för oss större än den tredagarsfestival som tidigare varit formen. Den har sitt ursprung i kärleken till gemenskap, att få återuppleva känslan från surfparkeringen vi till stor del växt upp vid. Främja glädje, aktivitet och sammanhållning. Uttrycka kreativitet och livsglädje. Njuta av naturen. Det handlar mindre om vad vi gör, än hur vi gör det och att vi skapar saker vi mår bra av tillsammans. Att befinna sig mitt i en pandemi är utmanande och bör mötas med respekt för alla inblandade. Två ledord som vi jobbar utefter är trygghet och inspiration. Många har sagt att de önskar att det var Hallifornia året runt. Varför inte? Låt oss börja i juli!

Som en del av vår omställningsplan har vi öppnat upp för ett kreativt flöde i vårt kontaktnät och mycket av det som kommer att ske kommer att dyka upp oannonserat. Programmet kommer att uppdateras allt eftersom. En del saker kanske bestäms samma dag. Vi kommer att ha ett dynamiskt förhållningssätt där vi inte går in och detaljplanerar allt som under festivalen. För oss handlar de om att komma tillbaka till det lekfulla.  Förhoppningsvis blir resultatet glada sommarfirare som känner sig inspirerade att själva släppa loss sin fantasi.

Vissa saker kommer dock att kännas igen från tidigare år. Sports Camp kommer att arrangeras i stort sett som vanligt, med viss coronaanpassning. Wakeboardparken i vallgraven kommer att byggas upp också den, men det kommer inte att arrangeras några tävlingar. Silicon Halli tar ny form. Det kommer också att finns också tillgång till utrustning för den som vill prova kustrelaterade aktiviteter och naturupplevelser på egen hand. Konceptet Art Retreat är en av årets nyheter: Utmed strandpromenaden blir det nyskapande och medskapande miljöer och installationer som förändras över tid.

Vi utgår ifrån att vi alla tillsammans tar ett gemensamt ansvar för att minska smittspridning. Det kommer att finnas information och handsprit och vi kommer att uppmana folk att hålla ett lämpligt avstånd och ber dem som känner sig sjuka att stanna hemma. Vi säkerställer också utifrån checklistor för säkerhetsrutiner, att Hallifornias deltagare och personal följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Event som kostar för besökaren kommer att ha ett begränsat antal platser, och gratis event upplöses om fler än femtio personer samlas.

För er som inte kan resa till Varberg delar vi givetvis Hallifornias godbitar på sociala medier. Vi älskar att interagera med er och vill gärna se hur ni själva skapar Hallifornia – vibes, håll utkik efter våra kommande tävlingar och framför allt, ta hand om er och njut av sommaren!