Halliforniafestivalen byggs upp kring Varbergs Fästning och innehåller flera olika områden med olika koncept och uttryckssätt. Dessa områden och koncept har vuxit fram under åren tillsammans med våra partner som är med och skapar festivalen.

Nära hamnen, precis utanför entrén till Kallbadhuset, bjuder Hallifornia in till en spännande och rolig atmosfär med en blandning av kreativa utställare, dans, teater, konst, performance och foodtrucks. Detta är festivalens Art-Creative område.

Tanken bakom Art-Creative är att skapa en interaktion mellan besökare och utställare som kännetecknas av delaktighet och öppenhet. Här kan du som besökare slå dig ner på någon av träkuberna och ta del en performansshow eller varför inte själv vara med i en dansworkshop. För dig som vill strosa runt finns det många olika kreativa utställarna och en hel del konst att kolla på. Blir du varm i sommarvärmen är det bara att gå ner till stranden och slänga sig i vattnet innan du går vidare och fortsätter ta del av vad festivalen har att erbjuda.

När magen kurrar är det inte långt till någon av våra foodtrucks. Det är här som du bland annat hittar Rollin bistro och deras legendariska tryffelburgare! Det enda du behöver tänka på för att delta i aktiviteterna är att ha ett nyfiket sinne och införskaffa ett supporterband.

Är du sugen på att ha en marknadsplats här eller känner du någon kreativ själ som skulle passa bra in, så kontakt oss.

Vi ses i sommar!