Missa inte det nya Surfers Corner för skönt häng och chansen att lyssna till den musik som fångar Hallifornias feeling – singer-song writers, storband och reggae. Efter onsdagskvällens pre-party blir det musik varje kväll. Lördagskvällens Grand Finale är en höjdpunkt med bland andra den australiensiske singer/songwritern Ziggy Alberts och några av de bästa inom svensk reggae, Ward och General Knas. Möt killarna som skapar det unika upplevelserummet i år, två Campus-studenter som gör praktik i skarpt läge med passion och förmåga att hantera stress.

Hej Erik Särman och Hampus Liljhagen, kan vi få veta lite om personerna bakom nya Surfers Corner?
–Jag är en 27-årig Mölndals-kille som går andra året på Event managementutbildningen, säger Erik. Sommarjobb under förra årets Hallifornia gav mersmak så jag bestämde mig för att hoppa på den här utmaningen i sommar. Jag kan väl tillägga att jag har jobbat som snickare och med olika event tidigare och är en av grundarna till Urban Food Park här i Varberg.

– För mig är det första året på Event managementutbildningen, fortsätter Hampus. Är 23 år och har bott i Kungsbacka större delen av mitt liv. Min bakgrund är teknikutbildning på gymnasiet och erfarenhet från restaurangbranschen med olika event på nattklubbar och fester.

Erik Särman

Nytt för båda killarna är satsningen på att lyfta fram surfkulturen som bärande idé för både form och innehåll i vad som bjuds på Surfers corner. Det kommer att märkas i inredning, dryck, mat och musik. Och nytt är förstås själva storleken på hela arrangemanget.

–Utan stödet från Campus Varberg med deras kontakter hade det aldrig gått, säger Hampus och småler. Campus stödjer oss på många sätt, med coachning från lärarna, lokaler, resurser och förstås genom de kunskaper vi fått från utbildningen. Nu lär vi oss hur viktigt och invecklat förarbetet är på ett mer avancerat event. För mig blev det en överraskning att det är en så pass komplex uppgift att klara all logistik, det gäller att ha koll på allt från ölmuggar till scenbygge.

Kan ni berätta lite mer om hur surfkulturen märks som tema vid nya Surfers Corner?
– På dagarna är det skönt häng med mat och dryck, beskriver Erik. På kvällarna blir det lite mer fest med fokus på grupphänget. Vi vill skapa en känsla av att kvällen sluter cirkeln för dagen, en samlingsplats för att träffa nya och gamla vänner, prata om  upplevelser och händelser man varit med om. Alla ska känna sig välkomna, också de som inte är surfare. Vi vill förstås ha kvar den känsla av inkludering som gäller Hallifornia i stort.

Hur märks den nya inriktningen på musiken?
– Vi fokuserar på tre olika teman. Torsdagkväll är lite stillsam med singer/song writers, på fredagkväll storband och de kvällarna är det fri entré, berättar Hampus. På lördagskvällens Grand Final ökar vi på

Hampus Liljhagen

med reggae och vi är stolta över att få hit Ward. Hon är en fantastisk reggaeartist och förstås General Knas, en av de bästa på svenska scener som har med sig sin DJ  Partillo. En annan storstjärna på Grand Final är australiensaren Ziggy Alberts, sing/song writer som tagit med Hallifornia på sin europaturné.

Hur blir det med könsfördelningen av artister i sommar?
–Hallifornias mål är att kvinnor/tjejer som förebilder ska vara minst 40  procent och det är vad vi jobbar efter, säger Erik. Bokningarna pågår ända fram till sista veckan, det är ett stressigt pussel med agenter, tidsplanering och musikalisk inriktning. Vi gör vårt bästa för att nå målet, blir det inte exakt fyrtio procent så blir ändå betydligt bättre än förra sommaren.

Corona är en partner som ni samarbeter med, hur känns det?
– Deras profil Sunset sessions passar bra ihop med strandhäng och kulturen kring surf, yoga och wakeboard, berättar Hampus.

Hållbarhet som är ett tema för årets Hallifornia och Surfers corner överenstämmer väl med Coronas inriktning både i event och särskilda kampanjer. Killarna har fått leva upp till många hållbarhetskrav i samarbetet, som att undvika plast i onödan och återanvändning av lastpallar. En satsning som många surfare stödjer helhjärtat är Coronas kampanj för att rensa stränder från plast.  Projekt som pågår på olika platser i världen kallas Corona x parley for the ocean och du som är intresserad kan läsa mer på  www.corona.com/#corona-parley