Södra fästningshörnan är ett givet inslag i sommar-Varberg. En plats där man samlas för att njuta av solen. Vissa lattjar med en fotboll, andra lirar brännboll, resten grillar och umgås. Under festivalen vill vi förstärka denna känsla och kombinera med aktiviteter och tävlingar på alla nivåer.

Södra fästningshörnan är det största området på festivalen, här kan du hitta allt möjligt. Trampoliner, air trickmatta, skimboard, blokart, longboard, street-skate, slackline, Hallispecials, foodtrucks och andra sköna utställare. En rolig nyhet i år är att den adrenalin fyllda bouldering-klättringen är tillbaka. Det är gänget i Varbergs klätterklubb som gör detta möjligt och förutom en massa prova-på klättring kommer det även att hållas en nervkittlande boulderingtävling där Hallifornia 2017 års klättrings kung eller drottning ska koras.

Här hålls även publikfavoriten Hallifornia hippie jump contest. Mäktiga höjdhopp på longboards och skateboards utförs. Kommer förra årets hippy mästare Hugo Mörtsell kunna försvara sin titel och rekord på 135cm?

Är du sugen på att ha en marknadsplats eller vet du någon fet aktivitet vi borde se till att ha här? Tveka inte på att kontakt oss.

Kalka klätterhänderna och waxa skimboarden så ses vi på Södra!