– Att skapa nytänkande och hälsosam mat är något vi älskar och vi har hela tiden väldigt roligt, berättar Nathalie Larsen och Emily Lorentzson.

De båda tjejerna kommer tillbaka med en ny food truck i sommar, något som många besökare ser fram emot. De skapar hela tiden nytt och älskar att testa olika kombinationer och smaker. Så de gäster som återvänder på årets Hallifornia får nya spännande rätter och smaker att välja emellan.

Vad är det för nyheter ni serverar i år?


– I år blir det en smoothiebowl, en glassliknande hälsosam dessert som toppas med hemmagjord granola, nötsmör och bär, helt utan raffinerat socker. Vi kommer även servera en taco på papadom, ett indiskt linsbröd, toppat med olika fräscha råvaror. Allt är inte klart, men det blir mycket frukt och grönt, lite roliga tvistar på tacos, berättar Nathalie.

– Det blir inte lika mycket ren asiatisk mat i år, tillägger Emily, mer fusions med en del inspiration från det asiatiska köket. Med Boho Bar har vi ett bredare och mer nytänkande koncept.

Varifrån får ni alla idéer och hur går det till att skapa nya maträtter?

– Vi har känt varandra hela livet och jobbar fint ihop. Vi har rest mycket och ätit mycket i bland annat Sydafrika och Bali. Så vi slår ihop våra idéer, testar och smakar, säger tjejerna.

– Vårt stora intresse är näringsrik och nyttig mat och att hitta nya intressanta kombinationer.

I år blir det en helt ny food truck med namnet Boho Bar och tjejerna hoppas på att arrangörerna planerar in en särskild Food Court som gör det lättare för kunderna att hitta rätt. Trots att de bara är 27 år gamla så har de båda en gedigen erfarenhet från restaurangbranschen samt av att servera sin mat på olika slags tillställningar, allt ifrån festivaler till bröllop och fester. Med sin bas i Göteborg är de numera så välkända att de kan leva på det de älskar att jobba med. Två drivna entreprenörer med matkreativitet och glädje i fokus.

– Vi har ju sålt mat från food truck på många olika ställen, och arrangemangen och bemötandet kan verkligen variera, säger Emily med ett leende. Hon får medhåll av Nathalie som säger:

– Hallifornia var verkligen höjdpunkten för oss förra sommaren, så kul! Det kändes, trots vädret, nästan tropiskt och hela festivalen var så fylld av härlig energi samt ett proffsigt och gott bemötande från arrangörerna. Hela familjen hängde med och gjorde en mängd aktiviteter. Så vi kommer gärna tillbaka i sommar.

Hur ser framtiden ut för er och era idéer?

– Vi försöker hela tiden att nå nya höjder, vårt mål är att öppna ett café i Göteborg och det ser ut som vi kommer att få till det snart. Vi jobbar väldigt hårt och kommer att resa ännu mer för att få mer inspiration. Sedan finns det ju en dröm förstås, att öppna ett ställe utomlands!

Bildtext:
Emelie och Nathalie reser, äter och hittar inspiration på en mängd olika platser runt om i världen. Här är det en matmarknad I Sydafrika som är fylld med nya inspirationskällor för de båda matkreatörerna.