Under förra årets Hallifornia presenterades det nya konceptet ‘Inspirationskällan’ i källaren av Societétshuset av Sara Bjurbäck & Matilda Damlin. En Norrlandstjej och en Dalslandstjej som aldrig tidigare besökt festivalen skapade det nya konceptet som bygger på att besökarna skall känna sig inspirerade när de lämnar platsen. Vi har nu gått klart andra året på Event Management och det känns jättekul att vi har fått chansen att utveckla Inspirationskällan ännu mer till årets festival. Det är en perfekt möjlighet för oss att samla erfarenhet på, berättar Matilda.

Campus & Co som jobbar med att förena studenter med Varbergs näringsliv blev länken som gjorde att Varbergs Fastighets AB, VFAB och Matilda och Sara hittade varandra. I år är även Matilda Schough via Arena Varberg med som samarbetspartner. Uppdraget handlar om att visa upp en av VFAB:s lokaler på ett roligt sätt under festivaldagarna och öka platsens attraktivitet. Konceptet ska även att marknadsföra Kick in Fall Season som äger rum 30 augusti då Sandro Cavazza, Molly Sandèn och Tove Styrke kommer till Varberg. Nytt för många som tittade förbi förra året vara att det finns en källare i Societetshuset som kan omvandlas till en kreativ mötesplats. Så missa inte ett besök i inspirationskällan och se vad som händer av när fastighets- och eventbranschen mixar sig!

De flesta har aldrig tänkt på vad som ryms bakom den lite osynliga källaringången på baksidan av det vackra huset från 1883. Detta år kommer ‘Inspirationskällan’ se lite annorlunda ut från förra årets koncept vilket är en naturlig utveckling av samarbetet mellan Varbergs Fastighets AB & Campus & Co. Nytt för i år även att Arena Varberg är med i projektet som en ny samarbetspartner.

– Tanken är att göra att lokalen upptäcks under Hallifornia med en synlig entre och att öppna upp för nya användningsområden. Vi har byggt vidare på konceptet från förra året som lyfter lokalen men som också klingar med Hallifornia och skapar ett mervärde för festivalen. Arena Varberg vill också använda tillfället för att visa upp Kick in Fall Season då, Sandro Cavazza, Molly Sanden och Tove Styrke kommer till Varberg den 30 augusti. Besökarna kommer under festivaldagarna kunna gå in till ‘inspirationskällan’ mitt emot wakeboardparken vid vallgraven, berättar Sara.

I Inspirationskällan kommer det att ske ett ​Silent Disco​. Kom och släpp loss till härliga beats, inspireras av musiken eller varför inte​ själv testa på hur det är att DJa? En favorit för många besökare under förra året kommer att ske igen, nämligen Glitterstationen​ där du fixar den ultimata festival-looken.

Nytt för i år är även möjligheten att testa på att måla ​Street Art.​ En konstform som vuxit och etablerat sig stort i Sverige och som Varberg inte varit sena att haka på. Ingen har väl missat de färgsprakande konstverken som så snyggt börjat pryda utvalda platser i Varberg? Den lokala konstnären Kollijox kommer även och gästar oss under lördagen 20e juli.

Såklart kan du också komma till Inspirationskällan för lite skönt häng, popcorn och bra musik.

Hur känns det nu när deadline närmar sig?
– Vi är supertaggade, förra året var vårt första år som rookies och då fick vi riktigt bra respons. Vi har gjort en del förändringar nu och är väldigt exalterad för att se hur detta tas emot! Samarbetet mellan Hallifornia-teamet, VFAB och Arena Varberg har fungerat så bra, fortsätter Sara. Att få jobba med kreativa och roliga människor är fantastiskt härligt.

Bildtext: Matilda till vänster, Sara till höger. Foto: Simon Lautrup.