Pulsen ökar hos Hallifornia-teamet när datumet för etablering av festivalen närmare sig. Mänger av transporter och material ska på plats. Scener, skimpool, klättervägg, staket för att stoppa biltrafik, informationsbås, baja-major. Allt ska ske snabbt. Både före och efter festivalen. Då gäller det att ha partners att lita på. Och det är precis vad Hallifornia har.

Hej Robin Ingvarsson. Berätta på vilket sätt du är inblandad under etableringen av Hallifornia?

– Hej. Jag jobbar på det som varit Stål & Hyrmaskiner i Varberg sen 1979 men som från 1 april i år blivit Renta. Vi hyr ut maskiner i bygg och anläggningsbranschen. Renta har ett trettiotal depåer runt om i landet. Målet är att vi ska bli rikstäckande. På Hallifornia har vi funnits med i många år och hjälpt till med allt möjligt.

Det märks på Robin att han är stolt av att han själv och de övriga medarbetarna på Renta är specialister på att lösa de flesta behov. Oavsett om det är en vindskiva som ska målas på villan, tomten vid fritidshuset som ska markbearbetas eller om ett stort byggföretag behöver specialmaskiner så går det att ordna. Både privatpersoner och proffs får exakt den hjälp som behövs. Affärsidén är att säkra och moderna maskiner ska hyras för att få rätt maskin till jobbet som ska utföras och hos Renta finns fackkunskap att få råd ifrån.

– Vi som jobbar på Renta i Varberg är samma personal som tidigare och det är ingen skillnad på hur vi jobbar och hjälper kunderna, vi har samma inställning som förr och  varbergarna kan känna igen sig. Efter att ha blivit Renta har vi ännu större tillgänglighet på maskiner, säger Robin.

Att sköta materialsponsring åt Hallifornia, hur fungerar det? Blir det inte rörigt med allt folk och alla volontärer?

 Det är inga problem. Dom är positiva att ha att göra med och dom är noga med att allting ska bli rätt. Det gillar vi, vi tycker att det är bra med ordning och reda, säger Robin.

Hallifornia-teamet kan sträcka på sig inför berömmet.

Nytt för i år är att Renta går in som sponsor av alla hyrmaskiner, el och avspärning, tidigare har man varit leverantör av vissa tjänster. För Robin är det lätt att förklara varför företaget vill ställa upp som sponsor.

– När man bjuder in till en sån folkfest, då är det bara roligt att vi kan vara med och bidra. Det är ju något som är öppet för varbergarna och passar alla. Det finns aktiviteter för både vuxna och barn, det är härligt, säger han.

Hallifornia har som tema att lyfta fram hållbarhet vid årets festival. Hur jobbar ni på Renta med det?

–Vi jobbar målinriktat med att bli ISO certifierade under 2019. Vi har en ny och fräsch maskinpark som möter de miljökrav som finns, säger Robin.

Till sist en udda fråga. På hemsidan finns till och med flakmopeder med som något att hyra? Vem hyr sånt?

– Tja, det är väl inte riktat till allmänheten, säger Robin och skrattar. Det kan verka lite missvisande men faktiskt används flakmoppar vid stora byggen ibland.