Att stå i ett publikhav med tusentals andra och uppleva en otrolig, euforisk feeling i musiken och dansen – det menar Oliver Holm, med erfarenhet av elektroniska dansmusik festivaler runt om i världen – att Hallifornias Grand Finale kommer att bjuda på. Möt killen med en fot lite överallt i Varbergs häftigaste sommarevent.

Hallå, Oliver, hur mår du?
– Tja! Jag mår fint. Lite sliten efter helgens äventyr men solen visade precis sitt vackra ansikte så jag har slagit mig ner på terassen med datorn för att jobba.

Välkommen tillbaka och grattis på födelsedagen i efterskott! Vi på Hallifornia Headquarters vet var du har varit men kan du inte berätta för läsarna om ditt intresse för dessa resor?
– Tack! Jag är nyss hemkommen från Holland där jag varit på Defqon.1, världens största hardstyle festival. Det var helt galet! Många tycker att jag är lite tokig som spenderar pengar motsvarande en billigare resa till Kanarieöarna för att åka iväg på en tredagars musikfestival men jag är fast. Tänk dig att du står i ett publikhav med tiotusentals andra likasinnade. Framför dig har du en stor tematisk scen med multum av olika ljuseffekter, pyroteknik och fyrverkerier. Du känner basen i bröstkorgen. Laserstrålarna sveper över publiken. DJn drar ner volymen precis när refrängen på låten kommer och tiotusentals människor tar ton. Det är en episk, euforisk och oerhört mäktig upplevelse som inte går att finna någon annanstans, berättar Oliver och det riktigt lyser om honom.

Entusiasmen går inte att ta miste på när han fortsätter:
– Jag hade en oerhörd tur och fick biljetter till Tomorrowland 2012. Det är fortfarande det absolut sjukaste, roligaste och mäktigaste jag någonsin upplevt. Det var även på Tomorrowland som jag blev helt på det klara med vad jag vill jobba med i framtiden. Efter den resan så har det blivit en hel del andra edm-festivaler runt om i världen. På senaste tiden har det varit mest hardstyle-festivaler, bland annat Qlimax och Reverze. Att få åka iväg på sådana här resor och uppleva saker med människor som man tycker om är helt magiskt.

Är det här ditt första Hallifornia?
– Det är mitt första Hallifornia med en roll i projektgruppen. Förra året var jag med som volontär.

Du tycks vara överallt just nu, vilken roll har du i allt som händer?
– Haha, ja det är mycket nu när evenemanget är så nära. Jag har rollen som event kordinator vilket innebär att jag i princip ska ha en fot överallt. Mitt fokus ligger dock på marknadsföringen, främst via sociala medier och via hemsidan, samt på själva upplevelsen under Grand Finale. Tillsammans med Malin har jag även hand om vårt street crew.

Är du brädsportare/surfare själv?
– Jag skulle la inte kalla mig varken brädsportare eller surfare. Jag åker mycket longboard men det är mest som ett skoj färdmedel. Det är bara så härligt att glida längs strandpromenaden eller, om man vill ha lite fart, ner för Engelbrektsgatan. Precis som när jag står i köket så blir det någon form av meditation när jag ställer mig på brädan med musik i lurarna.

Din utbildning verkar vara mitt i prick för Hallifornia, Berätta!
– Efter sommaren börjar jag mitt tredje och sista år på Event Management utbildningen på Campus Varberg. Utan den utbildningen hade jag inte lyckats arbeta mig till den roll jag fått i Hallifornia i år. Förutom den kunskap jag får från själva utbildningen i hur man arrangerar ett evenemang med alltifrån marknadsföring och redovisning till storytelling så har jag även fått mycket hjälp från Campus när det kommer till den praktiska erfarenheten. Dels arrangerade man ett evenemang i slutet på första året (Coastal Culture och Rosenfredsfestivalen) men vi får även hjälp med att hitta jobb. Sedan jag började hösten 2012 så har jag arbetat med evenemang som bland annat IDOL, Insanity och Eurovison Song Contest.

Hur hamnade du i det här gänget runt Hallifornia?
– Det har jag Malin att tacka för. Hon studerade också Event Management på Campus. Campus är ganska litet och för dem som vill blir det en väldigt bra sammanhållning. Så det var mina kontakter med Malin och hennes klass som ledde vidare till att hon och Erik gav mig chansen. Sedan förra året så har jag varit med och grundat och drivit en nattklubb här i Varberg. Den erfarenheten, min utblidning, mina personliga kunskaper samt det förtroendet jag fick redan förra året tror jag har tagit mig till den rollen jag har idag.

Det viskas att du är den i teamet som är jätte-peppad inför Grand Finale. Nu vill vi veta varför!
– Jag ser verkligen mycket fram emot Grand Finale. Det har varit väldigt roligt att arbeta med vår nya satsning inne på Borggården på Varbergs fästning. Jag har en bild av hur det kommer att se ut i mitt huvud. Tretusen människor som dansar, festar, skrattar och har roligt innanför murarna på Varbergs stolthet. Det kommer bli en show ni aldrig tidigare skådad på svensk mark. Jag antar dock att det inte var den informationen du fiskade efter, haha. Nu släpper vi ändå programmet vilken dag som helst och det spritter faktiskt lite i fingrarna så jag kan väl lika gärna avslöja det. Jag har fått äran att öppna Grand Finale på lördagen 19.00. Kommer bli en mäktig känsla att stå uppe på scenen och se partypubliken fira sommaren tillsammans med våra olika performanceartister och överraskningar.