Att fånga Hallifornia-stämningen på bild när den är som bäst – avslappnad, häftig och rolig – det är en konst! Kolla Hallifornia 2013 aftermovien så ser du vad vi menar och vad som väntar dig nästa vecka i Varberg! Nu är konstnären och filmaren tillbaka på plats – Albin Sjödin som filmar festivaler och happenings världen över.

 

Albin är en ung kille med driv, talang och kreativitet som nyligen filmat världs-DJs på Summerburst 2014. Ha koll på Albin Sjödin Visuals  – ett företag som vi med säkerhet  får höra en hel del om i framtiden. Du kan följa honom på hans facebooksida. Han personifierar precis det som visionen om Hallifornia i Varberg handlar om. Människor möts, idéer kläcks, kreativitet uppstår och det finns lösningar på det mesta. Ibland blir det tillfälliga projekt där kontakter knyts och nätverk bildas. Ibland blir det värdefullt samarbete över gränserna offentligt-privat. Och ibland blir det nya företag, några lokala och andra med utblick mot världen. Som i Albins fall!  Och apropå kreativa idéer – nu när filmandet pågår för fullt vid årets Hallifornia – se upp för drönarna!  Flygande kameror fångar hela evenemanget från ovan i härliga, svepande filmsekvenser.När du sitter på vallgravskanten och hejar på årets wakeboardtävlande, tar en paus i gröngräset nedanför fästningen, lyssnar till musik , beundrar street-dansare, kollar in konst eller bestämmer dig för att faktiskt prova just den här sortens bräda – ja, då dyker han upp med sin kamera. Albin har blicken och känslan för det som kännetecknar Hallifornia. Nyfikenhet, skön atmosfär, god mat, gemenskap, glädje, spänning och häftiga upplevelser – allt i en salig blandning precis som vi vill att livet ska vara. Vi ser verkligen fram emot årets aftermovie!