Redan 2015 var Patricia Appelgren med och hade yogaklasser under Hallifornia. Att addera smidighet och inre fokus med explosiva actionsporter visade sig vara ett lyckokast. 2016 får dans, yoga och meditation en helt egen del på festivalen. Välkommen till Hallispirit och oasen Societetsparken!

Philipjunglejim-12

Fröet till Hallispirit började med ett spirande möte mellan två likasinnade. Patricia Appelgren, som under nio års tid jobbat som yogalärare och massör med stort intresse för personlig utveckling och hälsa, längtade efter att träffa någon som också vände blicken inåt. Hon hade fått mersmak och ville gärna utveckla den själsliga biten under Hallifornia ännu mer.

På Brittas Strandveranda i Apelviken hittade hon under sensommaren sångerskan och musikalartisten Josefin Wikevand. Eller om det var tvärtom.

– Jag hade varit en tid i surfmeckat Byron Bay i Australien. Hela miljön där andas kreativitet, lugn och harmoni. Där frågar människor hur man mår, inte vad man jobbar med. När jag såg Patricia bara kände jag en samhörighet med henne. Slängde ur mig några kontrollord som andlighet, synkronicitet, själ …

– Och jag kände precis likadant. Det är inte så lätt att hitta en ny vän men så känns det med Josefin. Hon tänker som jag, säger Patricia som redan där och då började prata om Hallifornia och framtiden.

Philipjunglejim-10

I början av juni möts vi under asken med de hängande grenarna, precis bakom parkscenen i Societetsparken. Eldsjälarna och initiativtagarna Patricia och Josefin har haft en intensiv period med planeringen av Hallispirit. De sista detaljerna kring programmet håller som bäst på att spikas. Dagarna ska fyllas med föreläsningar och roliga dans- och yogapass under trädkronorna. Besökarna kommer också att få njuta av god fika, skön musik, konst, vackra smycken och drömfångare. Ett och annat inslag av magi kan också bli verklighet.

– För att få delta i de olika passen behöver man ha supporterband, har man inte köpt sedan tidigare kan man köpa här inne. Men för den som bara vill komma hit och känna känslan och hämta andan för en stund, så är man hjärtligt välkommen, säger Patricia.

Philipjunglejim-9

– Det finns så många fartfyllda aktiviteter under Hallifornia. Men som ett komplement kan man också behöva sitta ner och bara vara. Ibland måste man stanna upp. Det tror jag alla människor behöver och det får man göra här inne i parken, säger Josefin.

– Vi vill skapa en inbjudande och hemtrevlig miljö som smälter in. Här finns redan allt – vackra träd och vackra blommor, vi ska bara pynta till det sista. Sedan är det människorna som kommer hit som skapar den fina stämningen. Vi vill att det blir en plattform för möten och kreativitet, säger Patricia.

Philipjunglejim-13

– Livskvaliteten måste finnas med hela tiden. Du presterar bättre om du mår bra på insidan. Balansen mellan vila och aktivitet är otroligt viktig. Och när du börjar följa det som känns i hjärtat och i magen så drar du till dig bra saker. För mig har intuitionen blivit som en kompass, efter resan till Australien och speciellt efter mötet med Patricia, säger Josefin Wikevand.

– Jag håller med! Vi kompletterar varandra och det här är bara början. Ett event växer hela tiden och vi siktar högt! Vår ambition är att Hallispirit ska finnas i människors medvetande året om, säger Patricia Appelgren.

 

Text: Åsa Danielsson

Bild: Philip Jungegren