Det är inte bara i Varberg som det nu satsas på den nya kustkulturen. I veckan blev det en inspirationsresa för Hallifornia-teamet till Halmstad. Där finns Halmstad wakepark. på plats hela sommaren för andra året i rad. Och intresset för att prova på att åka wakeboard ökar hela tiden. Satsningen har blivit en klar succé.

Philipjunglejim-17Det har gått jättebra, fullt ös förra sommaren, berättar Arthur Maasing som tillsammans med Carl Neidrt startat wakeparken. Vi har haft öppet ett par helger nu under försäsongen och intresset är redan stort. Vi trodde när vi drog igång att det skulle vara mycket skatare och surfare som var intresserade. Men det är så kul att det är många andra som kommer. Vi har alla slags åkare, allt från sex till sextio år.

Anläggningen ligger i Grötvik en liten bit utanför stan och killarna fick ett fint stöd för sina planer från Halmstads kommun bara de hittade rätt kontakter inom förvaltningen. Arthur och Carl är själva inbitna wakeboardåkare, Carl deltog i tävlingen Queen and King of the Castle i vallgraven under Hallifornia förra året.

-Jag kunde inte komma ifrån arbetet med vår wakepark förra sommaren, men i år ska jag försöka komma loss för att besöka Hallifornia, har ju hört om den fina stämningen, säger Arthur.

Philipjunglejim-18Arthur och Carl kände inga andra som åkte i Halmstad tidigare och nu har det blivit ett stort härligt gäng som hänger i wakeparken sommartid. Särskilt lyckat är att det är jämställt i gruppen som åker. Bland dem som köper säsongskort är det lika mycket tjejer som killar. Just nu är parken öppen mellan 12-18 på helgerna men från 4 juli fram till slutet på augusti är det öppet alla dagar hela veckan.

– För dem som aldrig åkt så finns vi på plats och lär dem, berättar Arthur. Det är kul att se att de kommer tillbaka. Vi har lärt många att åka som aldrig stått på en bräda. Det är så mycket fokus på den som åker, resten står och peppar och tittar. Alla tipsar och ger råd. Det är egentligen väldigt lätt att lära sig och varje person är i fokus.

Philipjunglejim-23

Ett gott bemötande är hemligheten bakom framgången, menar Arthur och berättar att många säger först att de inte vågar prova. De kan vara lite tveksamma i början när många tittar på. Men sen är de så nöjda och glada efter att ha gjort sitt första åk. Det handlar både om personlig utveckling och gemenskap med andra. Eftersom åkarna måste turas om blir det självklart att många hänger där, tittar på varandra och hejar och peppar den som åker. Att åka efter en båt som vissa gör blir något annat, lite mer privat och enskilt.

Philipjunglejim-21

Adam Eriksson och Joakim Järleklint från Hallifornia-teamet tog en tur i veckan till Halmstad för att kolla in hur det fungerar med Halmstad wakepark. Inspiration och utbyte av erfarenheter blev det förstås vid besöket. Och det kommer väl till pass nu när Hallifornia satsar på det som många besökare i olika åldrar önskat sig i Varberg.

Hallifornia hela sommaren! Nytt för i år är att nu går det att åka wakeboard i vallgraven från midsommar till slutet av augusti.