Genom åren har vi haft olika satsningar för att främja att framför allt unga tjejer ska vilja vara med och delta i olika aktiviteter och tävlingar före, under och efter festivalen. Det är fler killar än tjejer som utövar många av sporterna som finns på området och vår målsättning är att Hallifornia ska bidra till att jämna ut den skillnaden. I år arbetar vi mot att ha minst 40% kvinnliga förebilder på festivalen. Till förebilder räknar vi t.ex. artister, deltagare i tävlingar, instruktörer och ledare.

Är du eller känner du någon som du tror skulle vilja vara med? Alla idéer är välkomna. Kanske vill du hålla i en workshop speciellt för tjejer eller en någon annan typ av aktivitetet. Hör av er till oss!

I Aftonbladets sportbilaga kan du idag läsa en insprerande intervju med wakeboardstjärnan Caroline Djupsjö som är en av förebilderna som har varit med på Hallifornia tidigare år.