CrossFit Varberg

CrossFit Varberg har funnits sedan 2013 och är den första riktiga CrossFit affilierade boxen i Varberg. Vi erbjuder gruppträningspass, PT, barn- & ungdomsträning och företagsträning. Våra medlemmar är allt mellan 6 och 65 år och allt från motionärer till elitsatsande.

Vad är CrossFit?
CrossFit är ett styrke- och konditionsprogram baserat på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet. Människan är byggd för att kunna hantera rörelser som att stå, sitta, hoppa, dra, lyfta, springa, putta, klättra osv. Detta har vi gjort sedan urminnes tider och dessa naturliga rörelser ligger till grund för hur passen i CrossFit är uppbyggda. Alla rörelser och övningar vi gör är funktionella. Den ständiga variationen i passen är central. Vi kör tunga lyft på få repetitioner, lätta lyft och kroppsviktsövningar på fler repetitioner samt löpning och rodd. Vi arbetar med olika redskap som skivstång, medicinbollar, rep, kettlebells mm.

CrossFit är inspirerat av så vitt skilda sporter som t ex tyngdlyftning, styrketräning, gymnastik, löpning och simning vilket bidrar till passens stora variation. Rörlighet, styrka, stabilitet, koordination, uthållighet, snabbhet etc. Allt ingår i passen för att vi ska bli så allsidiga som möjligt vilket gör oss bättre rustade för att klara av belastningar i vardagen eller helt enkelt.

Prova på
Under festivalen kommer vi att erbjuda tre stycken pass per dag kl. 11.30, 14.30 och 17 där vi kommer varva det högintensiva med styrka och statiska övningar. Vi kommer tipsa om övningar och pass som går bra att köra hemma eller på det egna gymmet för att stärka kroppen inför vardag. Det kommer också finnas möjlighet att mäta din kroppssammansättning med hjälp av vår InBody våg. Alla kan delta på passen oavsett form eller tidigare erfarenhet av CF.

Välkomna!

Tider

18-20 Juli, 11:00-18:00
18-20 Juli, Prova på kl.11:30, 14:30 och 17:00

Plats
Södra fästningshörnan

Följ
Hemsida

För att medverka i denna aktivitet behövs ett festivalpass.

Annat på festivalen