Innovation Camp

Presentation från Innovation Camp

Under maj månad anordnade Peder Skrivares Skola ett så kallat Innovation Camp på företaget Taiga i Varberg där elever från två klasser på Teknik- och Samhällsprogrammet fanns på plats. Eleverna fick ett skarpt uppdrag att skapa nya värden och fundera ut nya användningsområden för Taigas tyger som blir över i deras produktion, till exempel spill från Gore-Tex, reflex- eller camouflagetyg. En jury fanns på plats för att utse bästa förslag.

Maja Erlandsson och Moa Ivarsson är två av eleverna som deltog i Innovation Camp och de kommer till Silicon Halli för att berätta om hur de tänkte kring dagens uppdrag som var: ”Går det att få in Taigas textila spill i ett nytt kretslopp och hitta vägar för ny återvinning, nya produkter och nya affärsidéer för Taiga, något annat företag eller i samarbete?”

Maja och Moas grupp tog fram en idé om att hjälpa människor på flykt genom att skapa filtar av Taigas spillmaterial. Filtarna gavs en sida som skyddar mot vind och vatten och en sida som är försedd med reflex för att synas. Deras idé ansågs vara ett så fint exempel på innovation, hållbarhet och cirkulär ekonomi så juryn utsåg den till det vinnande förslaget.

Dagen med Innovation Camp var ett samarbete mellan Taiga, Ung Företagsamhet, Teknikcollege Halland, Peder Skrivares skola och TEK Kompetens. Mer information om projektet, klicka här.

Tid
Torsdag 18 juli, kl 16:10-16:30

Plats
Södra Fästningshörnan – Silicon Halli

Annat på festivalen