Stina Velocette

Stina Velocette

Stina Velocette är en svensk artist, låtskrivare och producent från Göteborg som gör urban musik på svenska. Hon har varit verksam inom Sveriges hiphop & reggaescen sedan år 2001 men våren 2017 släpptes Stinas debut-EP ”Motljus” som blev hyllad av både recensenter och publik. Förra sommaren var hon också en del av Kapten Röds hyllade turné 100-lappen!

I slutet av förra året släppte Stina singeln ”Ska det va såhär” som fick ett enormt genomslag. Låten, ett nutida feministiskt anthem, skrev Stina inspirerad av alla berättelser som kvinnor delat med sig i och med #metoo – som en hyllning och kampsång till sina systrar. Just nu är hon aktuell med singeln ”Tyckte jag såg dig”, och fler singlar kommer att släppas under sommaren. Perfekt i tid till Hallifornia!

Stina har under många år gjort musik med feminismen närmast hjärtat och hon har under många år haft kvinnor som kompmusiker. Stina Velocette och hennes crew har fått mycket uppmärksamhet för sin scenshow – en speciell och viktig leverans av kvinnokraft och pondus. Vi är oerhört peppade på Stinas spelning på Surfers Corner, en tung spelning med viktigt budskap!

Mer om Stina Velocette hittar du här:
SpotifyYoutubeFacebookInstagram

Festival- eller nöjespass krävs för att delta i aktiviteterna.