Ung i Varberg

Ung i Varberg – för dig som är ung i kommunen

Varbergs kommun gör en massa kul för dig som är ung. Vi driver sex ungdomsgårdar: Vege i Veddige, Mittpunkten på Håsten, Gauen i Träslövsläge, STN 432 vid Rosenfredsskolan samt ungdomsgårdarna i Bua och Tvååker. Muve, vår mobila ungdomsverksamhet fixar massa kul för dig som inte bor nära någon ungdomsgård. Vi har också Centralen, en mötesplats för dig mellan 15 och 25 samt Kulturskolan med massor av spännande och kreativa ämnen.

Kom bort till Badhusplatsen under Hallifornia för gött häng och snack. Vad vill du göra i höst? Vad har du för drömmar och idéer? Möjligheterna är oändliga!

På lördag 21 juli kl. 15.00 bjuder Ung i Varberg på ett antal ungdomsproducerade akter på scenen:

  • KLARA STÅLENBRING (modedesigner)

Klara Stålenbring är en 17-årig Varbergsdesigner som tidigare i vår sökte pengar av ungdomspotten ”Idécentralen”, Varbergs kommun, för att skapa en egen klädkollektion. ”Siblings with nature” är en hållbar kollektion gjord på naturmaterial som är inspirerad av Varbergs närhet till hav och natur.

  • DIVERSITY (dansgrupp)

Diversity består av 6 tjejer i åldern 17-20 år som koreograferar tillsammans, främst med fokus på streetdance. De har medverkat i ett flertal dansfilmer och älskar att sprida glädje genom sin dans.

  • MOAH (sångerska)

Moah har precis avslutat årskurs 2 på PS-gymnasiets estetprogram. 2017 släppte hon den egna låten ”Mean girl” som går att höra på Spotify.

  • LINN WEBSTER (estradpoet)

Linn är 18 år och hobbypoet. Hon går på Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg och var en av Göteborgs tävlande poeter i Poetry Slam SM 2018. Förutom poesi är hon även intresserad av teater och litteratur.

  • VARBERG DANCE CREW – BEAT VISIBLERZ (dansgrupp)

Varberg Dance Crew startades vintern 2017 med stöd av Varberg Kommuns ungdomspott Idécentralen. Ur projektet växte gruppen ”Beat Visiblerz” fram med dansare och koreograf Ali R Husseini i spetsen. Sedan dess har gruppen framträtt på ett flertal scener och workshops runtom i Halland.

För mer information om Varbergs kommuns olika verksamheter för ungdomar, klicka dig vidare till:

https://www.varberg.se/upplevagora/ungikommunen.4.12d3b98d13f7ba71e5aff.html