Velo Lab

Velo Lab är ett tyskt företag som grundades 2017 i Bremen, Tyskland, där de utvecklar nya lösningar för rörligheten i städerna. För tillfället är det framförallt cyklar, lastcykel (cargo bikes) och pedelecs (e-cyklar) som Velo Lab tillverkar men det dyker också upp mer speciella projekt såsom marathonvagnar för handikappade, cykelvagnar och skräddarsydda cyklar. Deras mål är att skapa produkter som gör det möjligt för människor att leva i en mer människovänlig (och djurvänlig) stadsmiljö vilket samtidigt innebär att skapa fler transportalternativ istället för bilar.

Velo Lab gör all design, utveckling och produktion på plats i Bremen, allt ifrån den första CAD-konstruktionen och utskärningen av aluminiumprofilerna till svetsning, målning och montering. Anledningen till att just aluminium används är för att även om det krävs mycket energi för att skapa det kommer det alltid att vara oändligt återvinningsbart.

Under Hallifornia kommer Velo Lab ta med två off-road versioner av deras lastcyklar med ett patenterade styrsystem. Vill du som besökare testa deras cyklar och ge din synpunkt kring att använda sig av en lätt och snabb lastcykel som fortfarande har kapaciteten att bära veckans livsmedelshandling och bagaget för pendlingen till jobbet? Kom och besök Velo Lab på Silicon Halli området under Hallifornia.

Foto: @sandrawestermannfotografie

Tider
18-20 juli, kl 11:00-18:00

Plats
Södra Fästningshörnan – Silicon Halli

Annat på festivalen