Hallands Matgille

Halland, Sverige mest levande matlän!
Det är vad vi på Hallands Matgille strävar mot. Med nära kontakt med våra halländska livsmedelsförädlare och en vilja att förändra, ska vi, tillsammans göra detta möjligt.

Om Hallands Matgille
Hallands Matgille är ett 3-årigt EU-projekt som ska stärka och utveckla de halländska livsmedelsförädlande företagen. Detta gör vi genom att inspirera, innovera och samarbeta. Vårt mål är att halländsk mat ska vara konsumenternas självklara val. För vem vill inte ta del av allt Halland har att erbjuda, om man vet hur bra det är? Vill du veta mer om Hallands Matgille.

Varmt välkomna till Hallands Matgilles monter på Hallifornia!
Hos oss kommer vi ha ett härligt häng där du som konsument blir inspirerad till mer hållbara val i din vardag. Aktiviteter för stora som små hittar ni här:

• Vart kommer maten ifrån?
Hur ska man tänka egentligen? När ska man äta vad? I vår kunskapshub får du massor av tips och trix och tillsammans med barnen pratar vi om all mat Halland har att erbjuda. Barnen kommer även få plantera solrosor som de får ta med sig hem.

• Städa och tävla
Kom och spela med oss! Plocka skräp på festivalen och använd det som insats. Goda priser från våra Halländska matförädlare ligger i potten.

• Testkök
Hjälp oss smaksätta Halland. Möt några av våra härliga matproducenter. Sitt ner och smaka och prata. Men skynda dig, först till kvarn gäller.

Tid
18-20 juli, 11:00-18:00

Plats
Södra Fästningshörnan

Följ
Hemsida
Instagram
Facebook

Annat på festivalen