Djurens Rätt

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Sedan 1882 har vi stått på djurens sida. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Varje sommar åker vi på sommarturné för att besöka olika platser och evenemang runt om i Sverige. I sommar driver vi kampanjen 99 miljoner för att lyfta kycklingarnas situation och du kan vara med och göra skillnad!

I Djurens Rätts tält finns roliga aktiviteter för både stora och små. Gör vårt kyckling-quiz och ha chans att vinna fina priser och lär dig mer om kycklingarna! Det finns också tygkassar, kokböcker och annan merch till försäljning. Vill du lära dig mer om våra frågor eller ha inspiration till god vegomat? Hämta informationsmaterial och recept hos oss. Du kan också bli medlem och få en fin välkomstpresent och prenumeration på vår medlemstidning Djurens Rätt, som innehåller spännande reportage, tips på nya produkter, senaste nyheterna som rör djuren och mycket mer.

Se kycklingarnas verklighet
Varje år föds det upp 99 miljoner kycklingar i Sverige. De svenska hagarna borde vara fulla av kycklingar eller hur? Men 99 procent av kycklingarna får aldrig se dagsljus. I Djurens Rätts tält har du möjlighet att se hur kycklingarnas verklighet faktiskt ser ut – genom ett par VR-glasögon. Kom till vårt tält för att få inblick i en kycklings liv. Aktiviteten är en del av Djurens Rätts kampanj 99 miljoner som vill skapa förändring för alla kycklingar.  ”

Tid
18-20 juli, 11:00-18:00

Plats
Södra Fästningshörnan

Följ
Hemsida

Annat på festivalen