Djurens Rätt

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 50 000 medlemmar. Sedan 1882 har vi stått på djurens sida. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Varje sommar åker vi på sommarturné för att besöka olika platser och evenemang runt om i Sverige. I sommar driver vi kampanjen 99 miljoner för att lyfta kycklingarnas situation och du kan vara med och göra skillnad!

I Djurens Rätts tält finns roliga aktiviteter för både stora och små. Gör vårt kyckling-quiz och ha chans att vinna fina priser och lär dig mer om kycklingarna! Det finns också tygkassar, kokböcker och annan merch till försäljning. Vill du lära dig mer om våra frågor eller ha inspiration till god vegomat? Hämta informationsmaterial och recept hos oss. Du kan också bli medlem och få en fin välkomstpresent och prenumeration på vår medlemstidning Djurens Rätt, som innehåller spännande reportage, tips på nya produkter, senaste nyheterna som rör djuren och mycket mer.

Se kycklingarnas verklighet – anta utmaningen!
Varje år föds det upp 99 miljoner kycklingar i Sverige. De svenska hagarna borde vara fulla av kycklingar eller hur? Men 99 procent av kycklingarna får aldrig se dagsljus. Kycklingen lever endast i 35 dagar och har en liten yta att röra sig på. Men det finns alternativ. Att välja bort kycklingen från tallriken är det som gör absolut störst skillnad. Klarar du 21 dagar utan kyckling? Anmäl dig till utmaningen och få mail med recept, inspiration, produkttips och annat matnyttigt för att klara 3 kycklingfria veckor. Kom till vårt tält så berättar vi mer om det. Aktiviteten är en del av Djurens Rätts kampanj 99 miljoner som vill skapa förändring för alla kycklingar.

Tid
16-18 juli, 11:00-18:00

Plats
Södra Fästningshörnan

Följ
Hemsida

Annat på festivalen