Hanna är legitimerad psykolog och utbildad yogainstruktör samt mindfulnessinstruktör. Hennes stora dröm är att få använda sina utbildningar, erfarenheter och idéer för hjälpa människor att boosta välmående och skapa balans i vår stressiga, uppkopplade lycko-hets-värld. Hon vill jobba med välmående utifrån ett helhetstänk. Just eftersom kropp, tankar, känslor och beteende hänger så tight ihop och utgör ett fascinerande samspel som i högsta grad påverkar hur vi mår. Att jobba med övningar för kroppen i yoga och övningar för sinnet i mindfulness är därför användbara verktyg i arbetet med psykologisk behandling som hon tror starkt på.
På Husläkarna Falkenberg jobbar hon som psykolog med psykologisk behandling av olika typer av psykisk ohälsa som tex ångest, depression, stress och utmattning. Hon jobbar utifrån terapimetoden F-ACT (Focused Acceptance and Commitment Therapy). F-ACT är en form av KBT (Kognitiv Beteende Terapi) med fokus på att hjälpa människor att börja leva mer i linje med sina livsvärderingar trots aktuella symptom. Det innebär mycket arbete med acceptans och här har hon stor nytta av mindfulness som teknik för träning i att se verkligheten som den faktiskt är just nu. Hanna jobbar aktivt med mindfulnesstekniker både i individuell psykologisk behandling samt håller också kurser i mindfulness på Husläkarnas mottagning.
Som ett steg i linje med sina egna livsvärderingar och drömmar om att kombinera yoga, mindfulness och psykologi i sitt arbete så har hon startat företaget Boost & Balance. Med Boost & Balance app, Boost & Balance online-kurs och olika typer av workshops, föreläsningar och events erbjuder hon lättillgänglig psykologisk kunskap i kombination med träning i enkla yoga- och mindfulnesstekniker. Syftet: att boosta välmående och skapa balans! På Hallifornia vill Hanna nu dela sin passion för mindfulness med er!
Mindfulness meditation 30 min
På fredagen kommer hon hålla ett stillsamt mindfulness-pass på 30 minuter med träning i grundläggande mindfulnesstekniker. Vi tillåter oss själva att denna stund få varva ned, slappna av, släppa taget om då/sen och börja landa i nuet. Vi riktar fokus inåt för att nyfiket börja notera och bli medvetna om vad som händer på vår inre scen just här och nu.
Mindfulness in motion – meditation 60 min
På lördagen kommer hon hålla ett mer dynamiskt mindfulness-pass på 60 minuter som även innehåller enkel yoga, gående meditation samt en resa genom varierande mindfulnessövningar utifrån olika teman som andning, sinnen, kropp, tankar och känslor. Vi går från rörelse till stillhet och tar under passet hjälp av olika sorters ankare för att förankra vår uppmärksamhet på vad som händer här och nu, både runt omkring oss samt inuti oss.”
Inga förkunskaper alls behövs, alla som vill kan delta. Under båda passen kommer Hanna att introducera er till vad mindfulness är och hur det går till. Hjärtligt välkomna 🙂
För er som är nyfikna redan nu så är mindfulness träning i att aktivt rikta uppmärksamheten mot något som händer här och nu. Vår uppmärksamhet bara kan vara riktad mot en sak i taget så mindfulnessträning hjälper oss att släppa taget om grubbleri kring det som varit och oro kring det som (kanske?) kommer. Hjärnan är plastisk så ju mer vi tränar upp den här förmågan ju lättare blir det att vara medvetet närvarande i vår vardag. Träningen ger oss avslappning, återhämtning och rikare upplevelser av nuet. När vi tränar på att rikta fokus inåt en stund så kan vi också lära oss mycket om vad vi behöver för att må bra eftersom våra känslor, tankar och kroppssignaler innehåller värdefull information till oss om våra gränser, behov och inte minst värderingar. Ökad medvetenhet ger oss sedan större valfrihet att medvetet kunna välja hur vi vill agera och bete oss. Vi kan låta våra tillfälliga inre upplevelser och invanda gamla beteendemönster styra mindre och istället låta våra långsiktiga mål och värderingar om vad vi tycker är viktigt i livet styra mer.
Tid
Fredag 19 Juli, kl.10:30-11:00, Mindfulness meditation 30 min
Lördag 20 Juli, 14:00-15:00, Mindfulness in motion – meditation 60 min
Plats
Societetsparken