Thomas Anderson

Thomas Anderson gick igenom en inre resa med stora förändringar som han nu delar med sig i sin bok, Sårbar man – vägen till inre styrka. Han är utbildad civilingenjör och har arbetat på Volvo och som managementkonsult. Han har lång erfarenhet av globala projekt, digitalisering och förändringsledning och han är också utbildad högkänslighetsterapeut.

I sin inre resa har han hittat tillbaka till sig själv. Tack vare insikter kring egna mönster och beteenden såg han att det borde finnas något annat och påbörjade sin resa. Det har inneburit mycket tid för reflektion, yogaretreat och vandring på pilgrimsleden, El Camino, i Spanien. Idag ser vardagen annorlunda med en ökade medvetenhet och självinsikt.

Nu driver han eget företag med fokus på människor i förändring. Han erbjuder föreläsningar, workshops och individuella samtal. Hans mål är att bredda bilden av manlighet och att skapa en tillåtande värld där alla får vara precis så öppna, känsliga och sårbara som de behöver.

Under festivalen
Kommer han stå som utställare och sälja sina böcker, erbjuda HSP terapi samt föreläsa.

Föreläsning – Sårbar man – En inre resa
Thomas Anderson är civilingenjören som under tre år förändrar sitt liv på ett radikalt sätt. Genom att riva muren och tillåta sig att vara sårbar kunde han övervinna de gamla rädslor och tankar som hindrat honom från att leva fullt ut. I den här föreläsningen delar Thomas naket med sig av personliga händelser från de tre omvälvande åren. Det är en öppen och personlig resa där vi får ta del av hans innersta känslor, från de mörka tankarna och hopplösheten till styrkan han finner inom sig. Det personliga varvas med reflektioner utifrån de insikter han har idag, vilket gör detta till en dynamisk och insiktsgivande berättelse som utspelar sig bakom muren hos en vanlig svensk man.

Många människor, framförallt män, gömmer sig bakom sådana murar. För att de ”ska” vara tuffa och starka. För att de inte vågar eller ”får” vara känsliga och sårbara. Men det finns så mycket mer att få ut av livet för den som har modet nog att sänka garden. Med denna föreläsning vill Thomas bredda bilden av manlighet. Idag råder en begränsande norm som skapar problem, både för individen och för hela samhället. För Thomas har det lett till förlorade relationer och att han gått miste om mycket annat i livet. Genom att dela med sig av sin inre resa hoppas han att fler ska våga riva muren, för den behövs inte – en sårbar man är stark inifrån.

Tid
19-20 juli, 11:00-18:00
19 juli, kl 12:25-12:55 Föreläsning, Sårbar man – en inre resa

Plats
Societetsparken

Följ
Hemsida

Annat på festivalen